Nieuws
Kerstmenu 2016
We hebben een suggestie voor een Kerstmenu gemaakt. De basis van de Kerstgerechten zijn onze kant-en-klare soepen en maaltijden. Met een paar kleine handelingen maakt u er een verrassend Kerstmenu van, waarmee u uw gast kunt verwennen. Ideaal voor catering, een grote partij of bijvoorbeeld voor een personeelsdiner. Maar ook handig in de zorg voor een Kerstdiner van bewoners en hun familie, of andere gasten.
Onderstaand vind u het complete Kerstmenu. In cursief staan onze gerechten; de rest zijn optionele aanvullingen.
Kerstmenu 2016
Voorgerechten
Wildsoep en croûte
Gebonden, romige soep gevuld met hazen- en hertenvlees, een scheutje port en groenten. Geserveerd op een verrassende wijze: onder bladerdeeg!
Bereiding: Verdun de soep koud. Schep deze in ovenvaste soepkommen, en maak de rand van de kom nat. Leg hierop een plak bladerdeeg en daarop eventueel nog wat sesamzaad. Bak dan de bladerdeeg met kom en al af.
of
Mosterdsoep Brostei (Vegetarisch)
Romige soep met appel, twee soorten mosterd en een scheutje witte wijn, geserveerd in een broodje.
Bereiding: Verdun en verwarm de soep en schep deze vlak voor het serveren in de brostei (een speciaal 'hol' broodje van Carl Siegert).
Tussengerechten
Hertenstoof
Een heerlijke lasagne van hertenstoof en spinazie, gegarneerd met kastanjes.
Bereiding: Deze lasagne maakt u zelf met de hertenstoof van Henri. Maak met verse lasagnebladen lagen, om en om geblancheerde spinazie en de hertenstoof. Bovenop gaat béchamelsaus en kaas. Bak de lasagne verder af in de oven. Garneer met de kastanjes.
of
Bulgur tompouce (Vegetarisch)
Bulgur met groenten en cranberries, gestoomde boerenkool en geitenkaas tussen twee krokante papadums en boerenkoolchips
Bereiding: stoom de boerenkool en laat deze afkoelen. Meng met de bulgur en de geitenkaas. Frituur de papadums. Leg 1 papadum op een bord en hier de bulgursalade op, en daarop de andere papadum. Garneer af met boerenkoolchips (boerenkoolchips.com).
Hoofdgerechten
Hachee met peperkoek en zuurkool
Smakelijk stamppotje van zuurkool en Livar spek en hachee van Eco Fields rundvlees getopt met peperkoekkruimels
Bereiding: Verwarm de hachee en de zuurkool. Bak de peperkoekkruimels krokant in wat olie. Gebruik een ring, schep daar eerst de stamppot in. Daarbovenop de hachee. Vervolgens toppen met de koekkruimels.
Bereiding: Verwarm de hachee en de zuurkool. Bak de peperkoekkruimels krokant in wat olie. Gebruik een ring, schep daar eerst de stamppot in. Daarbovenop de hachee. Vervolgens toppen met de koekkruimels.
of
Hazenpeper met aardappelpuree en kastanjecrumble
In rode wijn gestoofd hazenvlees in een saus met diverse groenten, geserveerd als crumble met kastanje en romige aardappelpuree in een pannetje.
Bereiding: Verwarm de hazenpeper en de aardappelpuree. Voor de kastanjekruimels: Maal de kastanjes fijn, samen met olijfolie, boter en bloem. Schep de hazenpeper het pannetje, hierop de aardappelpuree. dek het geheel af met de kastanje kruimels en bak dit af in een hete oven van ca 180 °C in 15 min.
of
Zalm in beurre blanc met risotto funghi
Zalmfilet in een klassieke botersaus met risotto funghi: een Italiaans rijstgerecht met bospaddenstoelen en verse champignons.
Bereiding: Steek een hele langoustine op een satéstokje en grill deze in de grillpan. Verwarm de risotto en de saus en bak de zalm. Schep een rand van de risotto in het midden van het bord en leg de zalmfilet hierop. Dresseer de saus rond de risotto. Garneer de zalm met de gegrillde langoustine en wat zalmeitjes.
of
Tagliatelle met sugo melanzane met roergebakken spruiten (Vegetarisch)
Pasta met een saus van gestoofde aubergine, spruiten en een pangrattato van ciabatta, knoflook en basilicum.
Bereiding: vewarm de pasta en de saus. Maak de pangrattato: maal de ciabatta in de keukemachine met de knoflook en de basilicum. Bak dit mengsel in wat olijfolie. Laat uitlekken. Serveer de pasta met de saus en de spruiten erbij en maak af met de pangrattato.
3-Gänge-Menü-10 Euro
Top-News:
3-Gänge-Menü-10 Euro
Auf der Basis von Bereit-zum-Verzehr Komponenten, 4 Vorgerichte, 4 Hauptgerichte, 4 Tipps für Desserts. Mit einem durchschnittlichen Einkaufspreis von 3,30€ zzgl. Mwst. Minimaler Aufwand. Verkaufspreis 10€. Eine ideale Kombination von Qualität und Rendite.
3-Gänge-Menü-10 Euro
Auf der Basis von Bereit-zum-Verzehr Komponenten, 4 Vorgerichte, 4 Hauptgerichte, 4 Tipps für Desserts. Mit einem durchschnittlichen Einkaufspreis von 3,30€ zzgl. Mwst. Minimaler Aufwand. Verkaufspreis 10€. Eine ideale Kombination von Qualität und Rendite.
Henri bittet 'Zu Tisch'!
Henri bittet „Zu Tisch“!
In der Küche von Henri passiert so viel, dass wir Ihnen einen Einblick ermöglichen wollen. In Zu Tisch' dürfen wir Ihnen darum mit Freude die Neuigkeiten, interessante Trends und nützliche Küchentipps servieren. Außerdem informieren wir Sie über interessante Kunden und Lieferanten. Die sechste Ausgabe ab sofort erhältlich. Leider ist 'Zu Tisch' nur in Niederländisch erhältlich.
In der Küche von Henri passiert so viel, dass wir Ihnen einen Einblick ermöglichen wollen. In Zu Tisch' dürfen wir Ihnen darum mit Freude die Neuigkeiten, interessante Trends und nützliche Küchentipps servieren. Außerdem informieren wir Sie über interessante Kunden und Lieferanten. Die sechste Ausgabe ab sofort erhältlich. Leider ist 'Zu Tisch' nur in Niederländisch erhältlich.
De culinaire winter is weer aangebroken
Voor Henri is de Culinaire Winter weer aangebroken... U kunt weer genieten van onze wildgerechten, wildsoep en wildsaus. En ook de stamppotten, de erwtensoep en de bruine bonensoep zijn weer volop te bestellen.
Deze stamppotten zijn dit jaar nog lekkerder. Tegenwoordig zit er namelijk spek van het Livar varken in de stamppotten met spek. Heerlijk, op houtkrullen gerookt spek.
Deze stamppotten zijn dit jaar nog lekkerder. Tegenwoordig zit er namelijk spek van het Livar varken in de stamppotten met spek. Heerlijk, op houtkrullen gerookt spek.
Bami en nasi goreng - Nieuwe receptuur!
Henri is altijd bezig met product- en receptverbeteringen. Om een product authentieker, of bijvoorbeeld 'clean label' te maken. En zo hebben de bami goreng én de nasi goreng onlangs een grote verbetering ondergaan.
Aan tafel!
In de keuken van Henri gebeurt zó veel dat we u er graag een kijkje gunnen. In “Aan Tafel” serveren we u daarom met veel plezier het laatste nieuws, opmerkelijke trends en handige tips. Daarnaast nemen we u mee naar interessante klanten en leveranciers. De zesde editie is uit!!