Nieuws
De lekkerste soep is No Waste
Henri is op zoek gegaan naar hoe je de állerlekkerste tomatensoep maakt. Puur natuur en vers bereid. Maar ook tegen een goede prijs. Daarom verdiepten we ons in de keten. De lekkerste, zoete tomaten, met een hoge Brixwaarde, zijn kerstomaatjes. De beste kweker is Looije uit Naaldwijk. Van hun overgebleven kerstomaten, die anders weggegooid zouden worden, maken we nu een soep. Zo steunt niet alleen Henri de strijd tegen verspilling - maar ook iedereen die de soep koopt. Henri voegde kruiden, verse groenten en trostomaten toe. Het werd het met recht de lekkerste tomatensoep die kant-en-klaar verkrijgbaar is. Proef hem op de Horecava!
De Brixwaarde
De lekkerste tomaten? Maar smaak is toch niet meetbaar? Smaak is inderdaad subjectief. Maar wat we wél kunnen meten, is de Brixwaarde. Deze waarde wordt veel gebruikt in de groentewereld. Kort uitgelegd vertelt de Brixwaarde ons uit hoeveel massa-procent vaste stof een product bestaat. Tomaten met een lage Brixwaarde bestaan dus voor het grootste gedeelte uit vloeistof, of te wel: dit zijn de waterbommen. Hoe hoger de Brixwaarde, hoe beter de kwaliteit en hoe hoger de smaak. De Brixwaarde van de tomaatjes die wij gebruiken schommelt tussen de 9 en 11,5. Vergelijk dat maar eens met 3,5 tot 5,5 voor een ‘gewone’ tomaat.
Gezond
Oké, die soep is dus lekker. Maar hij is óók nog eens ontzettend gezond. Als we de tomaat als groente rekenen – officieel is het namelijk een vrucht – komen we op dik 90% groenten die bij ons de soep in
gaan. Dat betekent dat je met één kop soep meteen je dagelijkse hoeveelheid groenten kan afvinken! En mocht je je afvragen wat die overige 10% is; dat zijn alleen nog verse kruiden, olijfolie en een klein beetje water. Daarmee balanceren we die fantastische smaak mee uit. Geen conserveringsmiddelen, smaak- geur- kleurstoffen, ook geen bindmiddelen, gist of andere smaakversterkers. En zeker geen suiker. Niks, nada. Puur natuur. En een beetje liefde natuurlijk.
Verspilling
We vergeten het bijna te vertellen: als je deze soep koopt, ben je ook nog eens goed bezig.
Henri heeft de samenwerking gezocht met kwaliteitskweker Looije uit Naaldwijk. Het bedrijf kweekt miljoenen toptomaten per jaar, waaronder smaakvolle kleine zoete kerstomaatjes. De tomaatjes moeten aan een groot aantal eisen voldoen om bij de groentespecialist in de winkel te belanden. Niet alle tomaatjes ‘halen hun diploma’. Maar dat wil niet perse zeggen dat ze niet lekker zijn. Henri sorteert de lekkere tomaten eruit, die anders weggegooid zouden worden. Bedenk dat van al het geproduceerde voedsel ter wereld, een derde wordt verspild. Door deze soep te kopen, help je de verspilling tegen te gaan.
En je gasten ook. Iedereen goed bezig – iedereen blij.
Prijs
Nu maken wij natuurlijk die soep, en hebben we goede afspraken in de keten kunnen maken. En nu zijn wij toevallig specialist in Convenience en kant-en-klaar. Dus wij hebben makkelijk praten. Maar als je deze soep nu helemaal – ‘from scratch’ zelf gaat maken, dan ben je minimaal 7 euro per liter kwijt – alleen nog maar aan inkoop, de tijd dat je staat te hakken en achter de kachel staat, rekenen we niet eens mee.
Het mooie is dat Henri gemakkelijk de schaal kan aanpassen als de vraag groter wordt. Koken in het groot is wat wij héél goed kunnen namelijk.
Henri Kerstomatensoep
- Henri artikelnummer20319
- Verpakkingseenheid3kg
- Prijs€ 11,94
- Prijs per kilo€ 3,98 Dat is maar 1 euro per kop inkoop!
- Verdunningk&k
Check ook het animatiefilmpje:
Doe mee en win een wildpakket met de hertenstoof!
Het wildseizoen is van start! Henri introduceert de Hertenstoof: Hertenvlees langzaam gegaard in La Trappe Dubbel abdijbier, met wilde paddenstoelen, kastanjechampignons en cranberries. Dit gerecht is niet alleen origineel, maar vooral héél erg lekker. Doe mee met de prijsvraag en win niet alleen de hertenstoof, maar ook nog eens de klassieke hazenpeper en wildsoep van Henri.
Stoppen Ik Kies Bewust Vinkje
Per 18 oktober 2016 heeft de overheid besloten te stoppen met het Ik Kies Bewust Vinkje. We begrijpen dit besluit en de redenen daartoe. Onze verpakkingen zijn vooralsnog wel voorzien van het vinkje: we vinden het namelijk niet duurzaam om deze direct weg te gooien. De overheid geeft fabrikanten een jaar de tijd verpakkingen aan te passen. Daarnaast wordt er een app ontwikkeld door het voedingscentrum, die de consument moet gaan helpen een gezonde keuze te maken. Wij zullen deze ontwikkeling met interesse volgen.
In de tussentijd blijven wij natuurlijk zelf ook altijd goed kijken naar zout, suiker, vetten en calorieën, want onafhankelijk van wat de overheid bepaalt, vinden wij het belangrijk dat onze gerechten gezond en voedzaam zijn.
Nieuw! Groentecurry
In de herfst vernieuwen we traditiegetrouw onze menukaart. En daarop komt een Indiase groentecurry. Een lekkere, lichtpittige Indiase curry, helemaal vegetarisch. Wat kan je ermee in de professionele keuken? We zetten wat ideeën voor je op een rij.
Beter Leven soepen
Henri is altijd bezig recepten beter te maken. Cleaner, dus zonder dingen die je zelf ook niet in je keukenkastje hebt staan. Of beter voor het milieu - of het dier. Zo hebben we een aantal van onze soepen aangepast.
De zoektocht naar het perfecte soepballetje heeft ons nu een tomaten- enn groentesoep opgeleverd die een Beter Leven ster draagt. De vissoep maken we met MSC vis en een groot aantal soepen zijn verbeterd op smaak.
Er is weer aspergesoep!
Wij maken onze aspergesoep alleen maar met verse, witte asperges van de koude grond. En ze moeten ook nog eens Brabants zijn. Vorige week werd het seizoen geopend en konden we hem ein-de-lijk maken! Maar liefst 227 kilo asperges gingen bij ons de ketel in. De soep is -vanaf vandaag- dan ook officieel te bestellen bij je groothandel.