Nieuws
De lekkerste soep is No Waste
Henri is op zoek gegaan naar hoe je de állerlekkerste tomatensoep maakt. Puur natuur en vers bereid. Maar ook tegen een goede prijs. Daarom verdiepten we ons in de keten. De lekkerste, zoete tomaten, met een hoge Brixwaarde, zijn kerstomaatjes. De beste kweker is Looije uit Naaldwijk. Van hun overgebleven kerstomaten, die anders weggegooid zouden worden, maken we nu een soep. Zo steunt niet alleen Henri de strijd tegen verspilling - maar ook iedereen die de soep koopt. Henri voegde kruiden, verse groenten en trostomaten toe. Het werd het met recht de lekkerste tomatensoep die kant-en-klaar verkrijgbaar is. Proef hem op de Horecava!
De Brixwaarde
De lekkerste tomaten? Maar smaak is toch niet meetbaar? Smaak is inderdaad subjectief. Maar wat we wél kunnen meten, is de Brixwaarde. Deze waarde wordt veel gebruikt in de groentewereld. Kort uitgelegd vertelt de Brixwaarde ons uit hoeveel massa-procent vaste stof een product bestaat. Tomaten met een lage Brixwaarde bestaan dus voor het grootste gedeelte uit vloeistof, of te wel: dit zijn de waterbommen. Hoe hoger de Brixwaarde, hoe beter de kwaliteit en hoe hoger de smaak. De Brixwaarde van de tomaatjes die wij gebruiken schommelt tussen de 9 en 11,5. Vergelijk dat maar eens met 3,5 tot 5,5 voor een ‘gewone’ tomaat.
Gezond
Oké, die soep is dus lekker. Maar hij is óók nog eens ontzettend gezond. Als we de tomaat als groente rekenen – officieel is het namelijk een vrucht – komen we op dik 90% groenten die bij ons de soep in
gaan. Dat betekent dat je met één kop soep meteen je dagelijkse hoeveelheid groenten kan afvinken! En mocht je je afvragen wat die overige 10% is; dat zijn alleen nog verse kruiden, olijfolie en een klein beetje water. Daarmee balanceren we die fantastische smaak mee uit. Geen conserveringsmiddelen, smaak- geur- kleurstoffen, ook geen bindmiddelen, gist of andere smaakversterkers. En zeker geen suiker. Niks, nada. Puur natuur. En een beetje liefde natuurlijk.
Verspilling
We vergeten het bijna te vertellen: als je deze soep koopt, ben je ook nog eens goed bezig.
Henri heeft de samenwerking gezocht met kwaliteitskweker Looije uit Naaldwijk. Het bedrijf kweekt miljoenen toptomaten per jaar, waaronder smaakvolle kleine zoete kerstomaatjes. De tomaatjes moeten aan een groot aantal eisen voldoen om bij de groentespecialist in de winkel te belanden. Niet alle tomaatjes ‘halen hun diploma’. Maar dat wil niet perse zeggen dat ze niet lekker zijn. Henri sorteert de lekkere tomaten eruit, die anders weggegooid zouden worden. Bedenk dat van al het geproduceerde voedsel ter wereld, een derde wordt verspild. Door deze soep te kopen, help je de verspilling tegen te gaan.
En je gasten ook. Iedereen goed bezig – iedereen blij.
Prijs
Nu maken wij natuurlijk die soep, en hebben we goede afspraken in de keten kunnen maken. En nu zijn wij toevallig specialist in Convenience en kant-en-klaar. Dus wij hebben makkelijk praten. Maar als je deze soep nu helemaal – ‘from scratch’ zelf gaat maken, dan ben je minimaal 7 euro per liter kwijt – alleen nog maar aan inkoop, de tijd dat je staat te hakken en achter de kachel staat, rekenen we niet eens mee.
Het mooie is dat Henri gemakkelijk de schaal kan aanpassen als de vraag groter wordt. Koken in het groot is wat wij héél goed kunnen namelijk.
Henri Kerstomatensoep
- Henri artikelnummer20319
- Verpakkingseenheid3kg
- Prijs€ 11,94
- Prijs per kilo€ 3,98 Dat is maar 1 euro per kop inkoop!
- Verdunningk&k
Check ook het animatiefilmpje:
Steun Team Henri voor Alpe d'HuZes
Vorig jaar nam Ad van Olphen, onze directeur, deel aan de Alpe d’HuZes. Hij verloor vrienden en familie aan kanker, en besloot voor hen de Alpe d’Huez te trotseren. Om hen te herdenken en te eren, en daarnaast geld op te halen ten behoeve van het KWF. Ons bedrijf steunde zijn prestatie door op en onder de berg te helpen met de catering: zowel met een team van 5 man als met héél veel heerlijks om de sporters en hun supporters te voeden en hen letterlijk energie te geven.
Lees verder Aspergeproeverij
Wij kijken ze bijna de grond uit. Met het prachtige weer van vorige week hebben we zin in asperges! We willen u graag inspireren met tips en recepten. Dat doen we met een speciale Aspergeproeverij, hier in Drunen, op een steenworp van de aspergebedden. Wilt u erbij zijn?
Buffetcd - korte enquête
Een aantal jaar geleden maakten wij een overzichtelijk calculatieprogramma waarmee u in een handomdraai buffetten calculeert: de buffetcd was geboren. Maar aangezien deze buffetcd ook ouder wordt, is hij toe aan een update. Daarom doen wij nu een onderzoek naar uw wensen. Vult u voor ons even de enquête in? Het kost u maximaal 2 minuten.
Geschnetzeltes in Michelin Style
Kleur! Wat een knaller van een gerecht! Chef Chiarini heeft weer een prachtig gerecht voor ons gecreëerd. Met zoveel kleur moesten we meteen denken aan Carnaval hier. Wat ziet u terug op het bord? Aardappelpuree en geschnetzeltes van Henri, wintertruffel, chips van cassave, paarse tuinkers, borage-cress, druppels van saffraancoulis, tomatencoulis en basilicum coulis. Dit gerecht zelf maken is dus heel goed te doen!
Aspergenieuws!
Vanmorgen namen we even een kijkje bij teler Walter Gubbels uit Helvoirt. Samen met zijn broer Ton runt hij het bedrijf dat voor ons de asperges verzorgt. En hij verzorgt ze zeker!
Op dit moment gaat de folie over de klaargemaakte aspergebedden. Deze folie zorgt met de zwarte kant naar boven voor meer warmte voor de 'koude grond' asperges. Daar gaan ze van groeien! Straks als de witte kant naar boven gaat, wordt het zonlicht weerkaatst en remt het juist het groeiproces. Deze folie is trouwens heel duurzaam en gaat wel zo'n 10 jaar mee!
Op dit moment gaat de folie over de klaargemaakte aspergebedden. Deze folie zorgt met de zwarte kant naar boven voor meer warmte voor de 'koude grond' asperges. Daar gaan ze van groeien! Straks als de witte kant naar boven gaat, wordt het zonlicht weerkaatst en remt het juist het groeiproces. Deze folie is trouwens heel duurzaam en gaat wel zo'n 10 jaar mee!