Menu
Contact met Henri

Nieuws

Horecava introductie: Oesterzwamsoep

Henri introduceert op de HORECAVA: oesterzwamsoep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost. Kom proeven! En help Henri het recept te perfectioneren. Je vind HENRI in de nieuwe foodhal, hal 7, stand 459.

 


Introductie

Henri heeft na de kerstomatensoep van overgebleven kerstomaatjes een nieuwe duurzame soep:  oesterzwamsoep. Gemaakt met GRO oesterzwammen. Op dit moment wordt de soep nog uitontwikkeld. Bezoekers van de horecava kunnen meedenken over de receptuur en actief meehelpen om de soep te perfectioneren. Per 1 april is hij straks te bestellen bij de groothandel.
 


Dubbel duurzaam

Het mooie aan deze nieuwe soep is dat hij eigenlijk dubbel duurzaam is. Niet alleen het teeltproces is duurzaam, maar ook de manier waarmee Henri de soep maakt. In de soep zit, naast de verse oesterzwammen, ook nog een speciaal concentraat van de voeten van de zwammen. Deze worden anders weggegooid bij de teler.
 

Smaakboost

Kevin Roels van Henri bedacht samen met Tim Groot het recept. Kevin ontwikkelde het concentraat. Hij bedacht een ingenieuze manier om de voeten in te koken tot concentraat. Kevin: “De smaak hiervan is zó sterk, dat met enkele druppels per kop je al een enorme smaakboost krijgt. En dat dus zonder chemische smaakversterkers, gist of MSG.”

 
 

GRO: De cirkel is rond

Het verhaal van GRO is sterk, vooral omdat het écht cradle to cradle is. De oesterzwammen groeien op koffiedik: afval dus eigenlijk. De paddenstoelen gebruiken het koffiedik als voeding: ze zetten de koffie om tot een smaakvolle zwam. De koffieresten worden opgehaald bij diverse restaurants en cateraars in Nederland. Dit via Deli XL, die met het leveren het koffiedik mee ophaalt. Deze zelfde horeca gebruikt de oesterzwammen weer in hun gerechten. En ze kunnen vanaf nu ook een kant-en-klare soep inkopen. En zo is de cirkel dus rond.
 
 
 
Wilt u meedenken over de receptuur? Kom dan naar de horecava. Echt geen tijd om naar Amsterdam te komen? Bel dan voor een monster. U kunt bellen vanaf 9 januari. Vraag even naar Kirsten: 0416-375933.
 
Kerstmenu
Inspiratie! Henri heeft voor u een Kerstmenu samengesteld. Hierbij kunt uw gast kiezen uit onze heerlijke wildgerechten. Denk  aan onze klassieke wildsoep of hazenpeper. Maar ook onze vegetarische linzencurry is van de partij. En – wat handig! – u kunt zelf het menu printen en desgewenst door ons aan laten passen. De recepten vindt u hier. Henri, uw helpende hand in de keuken!
Lees verder

WK menutips
In een handomdraai een Oranje dagspecial maken? Check onze supermakkelijke oranje menutips, met als basis Henri gerechten.
Lees verder

Recall Henri éénpersoons kant-en-klaar maaltijden
WAARSCHUWING - HENRI roept éénpersoons kant-en-klaar maaltijden terug. Het betreft de volgende 450g verpakkingen in aluminium schaal, verkocht via DekaMarkt, PicNic, BP tankstations of de Familiebox, met bijbehorende streepjescode:
  • Ajam pangang - 8713041500867
  • Babi ketjap - 8713041500850
  • Couscous Maroccan -8713041500843
  • Hachee met aardappelpuree en rode kool - 8713041500898
  • Kip Mediterraans - 8713041500881
  • Penne carbonara - 8713041500874
Update 21-5: Het gaat om producten met houdbaarheidsdata tot maximaal 30 mei, die gekocht zijn vóór 18 mei 2019. Maaltijden met een langere houdbaarheid, gekocht vanaf 21 mei zijn helemaal in orde!!
Lees verder

Doe mee aan de WK actie!
Doe je al mee aan onze WK actie? Meedoen is simpel, en je maakt kans op een WK buffet voor 20 personen! 
Wat moet je doen?
Lees verder

Download de nieuwe prijslijst!
1 Oktober betekent traditioneel dat u onze winter- en wildgerechten weer kunt bestellen!
Lees verder