Nieuws
Thaise curry: het verhaal van de adukiboon
De Thaise curry is mild van smaak. Het is een mix van soja- en aduki bonen, sperziebonen en diverse groenten, in een zachte kokossaus met citroengras, kurkuma, komijn en gember. Wat zit er in die curry? Aduki bonen... Wat zijn dat voor bonen?
Aduki bonen zijn supoergezond: het is écht een superfood. Het zijn roodbruine boontjes, met een witte streep, afkomstig zijn van de klimplant Vigna angularis. Aduki boontjes zijn klein en rond van vorm. Aduki bonen zijn super voedzaam. Ze zijn redelijk goed gevuld met eiwitten, (oplosbare) vezels, kalium, ijzer, magnesium en het essentiële foliumzuur. Ook zijn deze bonen in vergelijking met andere boonsoorten wat makkelijker verteerbaar. Zeker ook een aanrader voor diabetespatiënten gezien ze erg laag zijn in GI-waarden: ze zijn lief voor de bloedsuikerspiegel. In Japan worden Aduki bonen zelfs “de koning der bonen” genoemd vanwege hun heilzame werking op de gezondheid.
En zo is deze curry niet alleen erg lekker - maar ook nog eens supergezond!
Klik hier voor o.a. de bereidingswijze.- Henri artikelnummer40819
- Verpakkingseenheid1,4kg
- Prijs€ 11,13
- Prijs per kilo€ 7,95
Soepen met Sterren
Onze menukaart heeft niet alleen een aantal nieuwe gerechten, maar ook een heleboel vernieuwde recepturen. Onze productontwikkelaars zijn druk geweest met de koelverse soepen. Zover ze dan nog niet waren, zijn ze nu allemaal 100% natuurlijk, en voorzien van Beter Leven keurmerk vlees. Welke soepen heeft Henri nu eigenlijk allemaal in het assortiment?
Lees verder NIEUW! HENRI & Vis
Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.
Ja! ik wil meer weten over de visgerechten van HENRI + een recept met de viscurry Bestel nu: de verse aspergesoep
Hij is er: de aspergesoep met verse asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Dat is op een steenworp van Henri vandaan. De soep heeft dus lage foodmiles. Maar hij is ook nog anti-verspilling... wist u dat?
Interview met Ad van Olphen
Ad van Olphen is geïntervieuwd door ABN Amro, in het kader van de Insights in AGF, die ABN met haar klanten deelt. Ad vertelt over De Geluksfabriek, #Duurzaamheid in de #keten en het belang van het verhaal achter het product. Lees hier het artikel.
Lees verder Nieuw! Download de zomerprijslijst!
De zon schijnt en de lang verwachte asperges zijn er weer! De stamppotten en de erwtensoep moeten dus plaats maken. Tijd voor de nieuwe Zomer Menukaart! Download hier vast de nieuwe prijslijst, die ingaat per 10-4. Wat zijn de nieuwe gerechten op de kaart...? Een tipje van de sluier: een pittige Thaise rode viscurry, twee hippe veggie curries en natuurlijk de oesterzwamsoep!