Nieuws
ASC/MSC vis
Alle vis van Henri is duurzaam gekweekt of gevangen. We werken daarvoor samen met Vishandel Jan van As. Deze vishandel kent u wellicht ook: zij leveren namelijk vooral aan de Nederlandse horeca. En nu ook aan Henri! Alle vis die Jan van As aan ons levert, is MSC of ASC gecertificeerd. Wat houdt dan nu eigenlijk in?
MSC
MSC staat voor Marine Stewardship Council. MSC is een onafhankelijke organisatie die een internationaal erkend milieukeurmerk en certificeringsprogramma heeft ontwikkeld voor duurzame wildvangst visserijen.Om het MSC-keurmerk te krijgen moet een visserij voldoen aan de MSC-standaard voor duurzaam gevangen vis. Dit is de strengste en meest veelomvattende milieu-standaard voor wildvangstvisserijen die er is. En er moet voldaan worden aan drie principes: het visbestand moet gezond zijn en niet overbevist worden, de visserij mag geen significante negatieve effecten hebben op het ecosysteem en de visserij moet goed beheerd worden.
ASC
ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council (ASC). ASC is een onafhankelijke internationale non-profit organisatie die een certificeringsprogramma voor verantwoorde viskweek beheert en verder ontwikkelt.De organisatie is in 2009 opgericht door het WNF en het Initiatief Duurzame Handel. Vis met het ASC-keurmerk komt uit kwekerijen die aantoonbaar goed omgaan met de natuur en richtlijnen naleven op het gebied van sociale omstandigheden voor arbeiders en lokale gemeenschappen. Door vis met het ASC-keurmerk te kiezen weten professionals én consumenten zeker dat ze verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren kopen.
Duurzaam: vis en vlees
Henri is altijd op zoek naar de beste ingrediënten. Bij voorkeur van dichtbij, 100% natuurlijk, duurzaam en zo diervriendelijke mogelijk. Daarom werken we bijvoorbeeld met *** Beter Leven rundvlees van Eco Fields en *** varkensvlees van Livar. En voor vis kiezen we voor MSC/ASC gecertificeerde vis.Henri bij Best Managed Companies van 2011
Wij zijn zo trots als een pauw! Henri mag zich namelijk tot de best geleide organisaties binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf rekenen. Dit is de uitkomst van het Best Managed Companies programma dat Deloitte in samenwerking met de KvK, VNO-NCW, TiasNimbas en Management Team organiseert.
Henri aspergesoep bij Delifrance
Een leuk bericht van onze klant Delifrance. Vanaf nu kunt u bij alle Delifrance lunchrooms genieten van een geweldig aanbod. Een complete lunch gebaseerd op een klassieker; 'asperges flamande'.
Seizoensproduct: verse aspergesoep
Voor de aspergesoep gebruikt Henri uitsluitend verse asperges van Nederlandse bodem. Bij voorkeur uit Brabant. Van april tot half juni zijn ze op z’n lekkerst. Vandaar dat de aspergesoep een echt seizoensproduct is.
Benissimo! Zonnige Italiaanse pastasauzen
Heerlijke, pure Italiaanse pastasauzen. Stuk voor stuk rijk gevulde toppers. Wat denkt u van een authentieke crema carbonara of crema di salmone, met gerookte zalm? Of probeer de crema di funghi eens, boordevol paddenstoelen. Met deze culinaire nieuwe sauzen kunt u alle kanten op!
Fricassée van Kemper maïskip
Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.