Nieuws
Plant-based: het concept
"Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog
meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Steeds meer consumenten beseffen dat het dagelijks eten van vlees en vis geen must is, en dat het laten staan van dierlijke producten in veel gevallen zelfs beter is voor de natuur en voor de gezondheid. De eerste topchefs betreden inmiddels het podium." Aldus Food Inspiration over de belangrijkste trends voor 2018. Henri introduceert het concept Plant-based. Met dit concept brengt Henri de mogelijkheid voor catering en restaurants om simpel op deze trend in te spelen.
Waarom plant-based?
De trend van nu is ‘botanical’. De huidige vleesconsumptie is niet vol te houden in de toekomst. De belangrijkste reden waarom we naar plant-based moeten. Dus meer groenten eten en dierlijke eiwitten vervangen voor plantaardige. Dat kost minder water en geeft minder CO2 uitstoot. En dan hebben we het nog niet over het dierenleed natuurlijk, dat de wereldwijde vleesindustrie vanzelfsprekend met zich meebrengt.Ook is het eten van te veel vlees niet erg gezond. Niet voor niks adviseert het Voedingscentrum nu een hogere portie aanbevolen groenten per dag, en vleesvervangers zoals bonen.
Meer dan 77% van alle Nederlanders om deze reden flexitariër: ze eten minimaal 1x per week plantaardig.
Buiten alle ethische redenen om plant-based te eten, is het ook super 'instagramable' food. De kleuren van de groenten en de vele componenten van het concept leveren prachtige plaatjes op. Die je gasten gaan delen. #plantbased
Plant-based van Henri
Met de convenience producten van Henri zet je gemakkelijk plant-based gerechten op de kaart. Henri biedt verschillende soepen op basis van gepureerde groenten, maar ook dressings en saladecomponenten. En dan heeft Henri ook nog eens een aantal super trendy vegetarische curry's, waar elke millenial blij van wordt. Je maakt er bijvoorbeeld leuke veggie bowls mee.Het concept werkt vanuit de 7 G's:
Gezond -> Plant based, vegetarisch en/of veganistisch, veel groentenGemak -> Want kant-en-klaar. Het draait om het assembleren en dresseren.
Goed verhaal -> Naast de soepen zijn de vernieuwde dressings die we introduceren 100% natuurlijk. De recepten zijn aangepast. Geraffineerde suikers zijn vervangen door natuurlijke en sowieso hebben we de hoeveelheid suikers drastisch verlaagd.
Genieten -> Bij ons staat smaak altijd op de eerste plaats.
Geweten -> Door plant-based te eten en dit te serveren aan je gast, draag je bij aan een betere wereld.
Gastvrij -> Het concept geeft de ruimte om een persoonlijke touch te geven aan elk gerecht, of zelfs de gast volledig de vrije keus te geven.
Goedkoop -> Henri is groot in opschalen. Dat betekent dat wij gemakkelijk de vertaling kunnen maken van koken in het klein, naar culinair in het groot. Het voordeel dat koken op deze schaal met zich mee brengt, delen we met onze klant.
Interesse?
Klik dan door naar:Plant-based soepen
Plant-based: saladecomponenten en dressings
Plant-based: Curry's en veggie bowls
Of neem contact met ons op!
Inspiratie van chef Chiarini
Deze keer inspireren we u niet met één, maar met twee gerechten van de hand van sterrenchef Gianfranco Chiarini. Hij geeft een andere kijk op de uiensoep (zie foto) én een creatieve bereiding van de wildragout.
Lees verder Glutenvrij winterbuffet
We willen u graag inspireren met een hartverwarmend winterbuffet, dat helemaal bestaat uit glutenvrije gerechten. Zo kan iedereen genieten van onze stevige wintergerechten!
Liever een ander buffet? We hebben nog drie opties voor u!
Glutenvrije buffetten Liever een ander buffet? We hebben nog drie opties voor u!
Braziliaanse stoverij in Michelin Style
Het kan nog net, zo aan het einde van de zomer: dit vrolijke gerecht in het zonnetje. Sterrenchef Gianfranco Chiarini ging met onze Braziliaanse stoverij aan de slag. Niet voor niks is zijn uitspraak: “It’s about how you use your creativity to make it your own dish”.
Lees verder Onze leverancier: Eco Fields
Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. De smaak van wat de natuur te bieden heeft, met eerlijke producten. Met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor dier en milieu - dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook!
Stroganoffsaus gedemonteerd
Convenience en culinary art. Een tegenstelling? Zeker niet! Elke maand leeft Gianfranco Chiarini zich uit met één van onze gerechten. Voor deze foto is Gianfranco geïnspireerd door onze stragnoffsaus. Hij demonteerde de saus tot de ingrediënten, en componeerde er een gerecht van met Eco Fields kalfsvlees.