Menu
Contact met Henri

Nieuws

Plant-based: Veggie Curry's

Wauw! Henri introduceert drie vegetarische top curry's. De curry's hebben een eigen kruiding en specifieke groenten. Twee van de drie zijn voorzien van peulvruchten, vol proteïne. Zet ze op de kaart als verrassende vegetarische optie, gebruik ze als groentecomponent óf maak er spannende broodjes mee. Of check ons idee: veggie bowls. Dé trend van nu!


Thaise kokoscurry

De Thaise curry is mild van smaak. Het is een mix van soja- en aduki bonen, sperziebonen en diverse groenten, in een zachte kokossaus met citroengras, kurkuma, komijn en gember. Aduki bonen zijn écht een superfood. Het zijn roodbruine boontjes, met een witte streep, afkomstig zijn van de klimplant Vigna angularis. Aduki boontjes zijn klein en rond van vorm. Aduki bonen zijn super voedzaam. Ze zijn redelijk goed gevuld met eiwitten, (oplosbare) vezels, kalium, ijzer, magnesium en het essentiële foliumzuur. Ook zijn deze bonen in vergelijking met andere boonsoorten wat makkelijker verteerbaar. Zeker ook een aanrader voor diabetespatiënten gezien ze erg laag zijn in GI-waarden: ze zijn lief voor de bloedsuikerspiegel. In Japan worden Aduki bonen zelfs “de koning der bonen” genoemd vanwege hun heilzame werking op de gezondheid.
Prijs, verpakking, etc.>

Japanse Curry

De Japanse curry, een kruidig groentegerecht met grof gesneden groenten, aardappel, kikkererwten en sojabonen, heeft een prachtig verhaal. We noemen hem Japanse curry, omdat hij het meest lijkt op een groentestoverij uit de Japanse keuken. Maar eigenlijk is het ook een beetje een Braziliaanse curry. Het recept komt namelijk van Tulyo, smaakmaker bij Henri: hij is teamleider van de VA afdeling. Dit is de afdeling die bij Henri portieverpakkingen assembleert.

Tulyo komt oorspronkelijk uit het Belem, een stad in het Amazonegebied in Brazilië. Ook zijn vrouw Lilian is Braziliaanse. Haar lievelingsgerecht is een stoverij die haar (Japanse!) opa  altijd maakte, vroeger, in Brazilië. Het leek Tulyo een goed idee om dit gerecht en het recept eens mee te nemen naar onze afdeling productontwikkeling, en samen met hen maakte hij deze curry. Het resultaat was een perfecte kopie van de curry van de schoonopa van Tulyo. Zó goed, dat Lilian er de tranen van in de ogen kreeg, toen ze de curry voor het eerst proefde.
Als dat niet 'made with love'  is, dat weten we het niet meer!
Prijs, verpakking, etc.>

Groentecurry

De groentecurry is eigenlijk al een introductie van vorige winter. Het is een Indiase curry van wortel, zoete aardappel, courgette en bloemkool, op smaak gebracht met onder andere nigellazaad, kokosmelk en kardamom. Erg lekker met naanbrood! Prijs, verpakking, etc.>
Of maak....



Veggie bowls

Hoe maak je een veggie (poké) bowl? Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Het uitgangspunt is natuurlijk een kom. Het draait om de presentatie van de ingrediënten die je gebruikt. Wij gebruikten in onze bowls als basis één van de vegetarische curry's. Combineer met naan, basmatirijst of dikke noodles. Voeg kort gewokte oesterzwammen, komkommer- of wortellinten die je oprolt, edamame, etc toe. En natuurlijk kan je gewokte garnalen of kip erbij geven. Garneer bijvoorbeeld met koriander en sesamzaad. Gebruik vooral je fantasie en ga aan de slag, of laat je gasten hun eigen bowl samenstellen.

Leon

Wisten jullie dat we ook de geweldige curries voor Leon maken? Leon, van oorsprong een Engelse keten, is in Nederland te vinden op Schiphol. Het is hét concept van nu. Hun belofte: naturally fast food. En onze curry's passen daar helemaal bij. Henri en Leon, dan klinkt toch alleen al als een topcombinatie?

Nieuw! Linzencurry
Vegetarisch én glutenvrij
Linzen hebben de toekomst. Deze gezonde peulvrucht zit barstensvol goede voedingsstoffen. Linzen bevatten veel vezels, zijn rijk aan eiwitten en vitamine B. En lekker! Vooral in onze nieuwe linzencurry: een kruidig gerecht uit de Indiase keuken. Bovendien is dit gerecht ook nog eens glutenvrij en vegetarisch.
Lees verder

Verse boerenkool oogst staat onder druk!
Bij Henri werken we met ingrediënten van het seizoen. Dat is lekkerder, gezonder en duurzamer. Maar helaas hebben we dan ook te maken met de natuur...
Lees verder

WEBSHOP ???????????????? ???????? ???????????????????? ????????????????????
Het wordt koud...
????
Dat wordt volle bak sneeuw- en misschien ook wel ijspret! Daarom hebben we nu deze actie voor je: nu de erwtensoep voor maar ????,???????? in onze webshop. En met de code KOEKENZOPIE krijg je, bij je snert óók nog eens ???????????????????????? ???????????????????????????????????????? ter waarde van 5,- !!
Lees verder

Henri gaat Hybride
Bij Henri zetten we een belangrijke stap naar een duurzamer voedselsysteem met de introductie van onze nieuwe hybride maaltijdcomponenten. Deze innovatieve lijn combineert de rijke smaken van vlees met plantaardige ingrediënten. Met vier heerlijke nieuwe gerechten laten we zien dat verantwoorde voeding hand in hand gaat met culinair koken.
Lees verder

Verse aspergesoep
We hebben dé lekkerste verse aspergesoep nu ook beschikbaar voor de horeca, in grootverpakking! Handig voor take-away en bezorgen, of voor straks op je kaart. Je bestelt hem vanaf nu bij je horecagroothandel!

Lees verder