Nieuws
Plant-based: Soepen
Een groot deel van onze soepen is plant-based. We maken deze soepen op basis van verse groenten. De soepen zijn allemaal 100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook houden we rekening met het zoutgehalte. Zo is een plant-based soep een lekker én verantwoord tussendoortje voor (school- of bedrijfs)catering of op de menukaart, en ook nog kant-en-klaar geserveerd, zodat het je minimaal tijd achter de kachel kost.
Soepen op basis van groenten
We bieden twee soorten soepen: geconcentreerde soepen op basis van verse groenten en/of peulvruchten en pureersoepen: kant-en-klare soepen die zoals de naam doet vermoeden, voor het grootste deel bestaan uit gepureerde groenten. De nieuwe courgettesoep en wortel-citrussoep zijn vanaf 26 maart nieuw in ons assortiment. Maar je kunt ze nu al proeven: vraag een monster aan!
Pure groentesoepen
De pureersoepen bevatten heel veel verse groenten. De soepen zijn verder 100% natuurlijk, vegetarisch en bevatten geen toegevoegde suikers, smaakversterkers of andere onnodige toevoegingen.Henri biedt deze, kant-en-klare pureersoepen:
- Kerstomatensoep (89% groenten)
- Courgettesoep (vanaf 26-3) (72% groenten)
- Wortel-citrussoep (vanaf 26-3) (44% groenten en fruit)
Geconcentreerde soepen
De volgende soepen op basis van groenten en/of peulvruchten hebben we standaard in ons assortiment. Ze zijn 1:1 geconcentreerd, dus een verpakking van 1,5kg soep levert 3kg soep na verdunnen. Ook deze soepen zijn allemaal 100% natuurlijk en vegetarisch:- Thaise linzensoep
- Kikkererwtensoep
- Champignonsoep
- Oesterzwamsoep (met de duurzamen oesterzwammen van onze partner oesterzwamkweker GRO)
- Pompoensoep (seizoenssoep: verkrijgbaar tot 26-3)
Soep is dé trend van nu
Soep is namelijk gezond! En de consument is (nu!) op zoek naar gezonde alternatieven. Soep kan een makkelijke manier zijn om aan de aanbevolen hoeveelheid groenten (dwz 250g pp/p dag) te komen. Ook bevat soep voedingswaarden zoals eiwitten, ijzer etc. Soep kent dus eigenlijk een hoge voedingswaarde i.c.m. lage calorieën. Niet vullen maar voeden! En ook niet onbelangrijk: als cateraar draag je bij aan de gezondheid van de werknemers/studenten/gasten van de klant.Waarom kiezen voor koelvers i.p.v. diepvries, zelf koken of poeder?
Koelvers heeft een betere smaak en mooier garnituur, met bite. De soepen zijn puur natuur en gaan mee met de seizoenen; zo speel je makkelijk in op klantbehoefte en de vraag naar seizoensgroenten. Ook is koelvers makkelijker in de keuken qua bereiding en gemak t.o.v. diepvries. Daarnaast is de soep stabieler en duidelijker in kostprijs dan zelf koken en geeft minder derving. Tot slot is koelvers stabieler in smaak en kwaliteit t.o.v. poeder.Gratis monster
Enthousiast geworden? Vraag dan een gratis 500 ml monsterverpakking aan van de wortel-citrussoep of courgettesoep, door dit formulier in te vullen.De Reis naar de Geluksfabriek
Onze reis naar zelfsturendheid in beeld. Bij een reis gaat het niet alleen om het einddoel, maar vooral ook om de weg er naar toe, die we met z'n allen begaan zijn. Kijk je met ons mee?
Lees verder Horecava gemist?
Van 9 tot en met 12 januari stonden we op de Horecava. We introduceerden er de oesterzwamsoep, waarop we heel veel goede reacties hebben ontvangen. Niet geweest maar toch een kijkje nemen?
Lees verder STOOF
Henri bracht een nieuw concept op de Horecava: stoof. Stoere, voedzame stoverijen. Samen delen: sharing is caring. Genieten van slow food. Langzaam gegaard in onze keuken, zodat u meer tijd overhoudt in uw eigen keuken.
Lees verder Horecava introductie: Oesterzwamsoep
Henri introduceert op de HORECAVA: oesterzwamsoep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost. Kom proeven! En help Henri het recept te perfectioneren. Je vind HENRI in de nieuwe foodhal, hal 7, stand 459.
Kom naar de Horecava of bel voor een monster