Nieuws
Plant-based: Soepen
Een groot deel van onze soepen is plant-based. We maken deze soepen op basis van verse groenten. De soepen zijn allemaal 100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook houden we rekening met het zoutgehalte. Zo is een plant-based soep een lekker én verantwoord tussendoortje voor (school- of bedrijfs)catering of op de menukaart, en ook nog kant-en-klaar geserveerd, zodat het je minimaal tijd achter de kachel kost.
Soepen op basis van groenten
We bieden twee soorten soepen: geconcentreerde soepen op basis van verse groenten en/of peulvruchten en pureersoepen: kant-en-klare soepen die zoals de naam doet vermoeden, voor het grootste deel bestaan uit gepureerde groenten. De nieuwe courgettesoep en wortel-citrussoep zijn vanaf 26 maart nieuw in ons assortiment. Maar je kunt ze nu al proeven: vraag een monster aan!
Pure groentesoepen
De pureersoepen bevatten heel veel verse groenten. De soepen zijn verder 100% natuurlijk, vegetarisch en bevatten geen toegevoegde suikers, smaakversterkers of andere onnodige toevoegingen.Henri biedt deze, kant-en-klare pureersoepen:
- Kerstomatensoep (89% groenten)
- Courgettesoep (vanaf 26-3) (72% groenten)
- Wortel-citrussoep (vanaf 26-3) (44% groenten en fruit)
Geconcentreerde soepen
De volgende soepen op basis van groenten en/of peulvruchten hebben we standaard in ons assortiment. Ze zijn 1:1 geconcentreerd, dus een verpakking van 1,5kg soep levert 3kg soep na verdunnen. Ook deze soepen zijn allemaal 100% natuurlijk en vegetarisch:- Thaise linzensoep
- Kikkererwtensoep
- Champignonsoep
- Oesterzwamsoep (met de duurzamen oesterzwammen van onze partner oesterzwamkweker GRO)
- Pompoensoep (seizoenssoep: verkrijgbaar tot 26-3)
Soep is dé trend van nu
Soep is namelijk gezond! En de consument is (nu!) op zoek naar gezonde alternatieven. Soep kan een makkelijke manier zijn om aan de aanbevolen hoeveelheid groenten (dwz 250g pp/p dag) te komen. Ook bevat soep voedingswaarden zoals eiwitten, ijzer etc. Soep kent dus eigenlijk een hoge voedingswaarde i.c.m. lage calorieën. Niet vullen maar voeden! En ook niet onbelangrijk: als cateraar draag je bij aan de gezondheid van de werknemers/studenten/gasten van de klant.Waarom kiezen voor koelvers i.p.v. diepvries, zelf koken of poeder?
Koelvers heeft een betere smaak en mooier garnituur, met bite. De soepen zijn puur natuur en gaan mee met de seizoenen; zo speel je makkelijk in op klantbehoefte en de vraag naar seizoensgroenten. Ook is koelvers makkelijker in de keuken qua bereiding en gemak t.o.v. diepvries. Daarnaast is de soep stabieler en duidelijker in kostprijs dan zelf koken en geeft minder derving. Tot slot is koelvers stabieler in smaak en kwaliteit t.o.v. poeder.Gratis monster
Enthousiast geworden? Vraag dan een gratis 500 ml monsterverpakking aan van de wortel-citrussoep of courgettesoep, door dit formulier in te vullen.HENRI in een nieuw jasje
Na 39 jaar heeft Henri een nieuw jasje. Een jasje dat past bij onze constante kwaliteit en ervaring. Of eigenlijk is dat jasje een nieuwe koksbuis. Want Henri, dat is de kok voor de chef.
Lees verder Download de nieuwe kaart!
Ons nieuwe assortiment staat voor u klaar. We koken een complete collectie voor u – uit voorraad leverbaar – en daar zijn we trots op! Op onze kaart vindt u onze klassiekers, rijke soepen en sauzen, smakelijke gerechten en frisse dressings.
Download hem hier!
Nieuw! Verse, BIO Kromkommersoep
Vandaag introduceert Kromkommer samen met ons en Udea BV nieuwe, biologische verse kromme groente soepen. Te koop bij Ekoplaza. Wij zijn trots op deze prachtige samenwerking en onze nieuwe soepfamilie.
Lees verder De heer van Olphen - oprichter Henri overleden
Met groot verdriet delen we mede dat Harrie van Olphen, oprichter van familiebedrijf Henri BV, 18 september jl. op 84 jarige leeftijd is overleden.
Hij richtte het bedrijf in 1979 op, om de eerste jaren de slagers van Nederland te helpen met traiteursproducten. Vele slagers waren te gast in de proefkelder bij hem thuis in Drunen. Zijn hoofd kookte altijd over van nieuwe ideeën voor allerlei culinaire soepen en gerechten. Met deze creativiteit en bevlogenheid heeft hij ons bedrijf én de culinaire convenience letterlijk op de kaart gezet.
In 1999 namen zijn kinderen de pollepel van hem over. Maar Harrie bleef altijd op de achtergrond aanwezig. Eerst actief als commissaris, later vooral als ambassadeur van Henri BV. Daarnaast hielp hij met zijn gezonde, zelfbedachte soepen meerdere goede doelen op het gebied van voeding in Den Bosch en omgeving.
Nog altijd is zijn gedachtegoed het uitgangspunt van ons bedrijf en vervlochten met ons DNA. Daar zijn we trots op, en dankbaar voor.
Directie en medewerkers Henri BV
Uit het archief
Naar aanleiding van zijn overlijden, zijn we op zoek gegaan naar foto's etc. We vonden in ons archief een aantal bijzondere artikelen uit de (horeca)pers. Lees zelf wat een bijzonder mens de heer van Olphen was.
Lees verder