Nieuws
Hip: de vegan carrotdog
Hét gerecht van deze zomer: vegan carrot hotdogs! Je ziet hem overal: de carrot hotdog. Maar hoe maak je hem op smaak? En origineel? Wij hebben drie verschillende afleidingen voor u gemaakt, met telkens onze vegan BBQ saus als smaakmaker.
Eerst gaat u aan de slag met de basis:
- Begin met de bospeen 'knakwortel'; schillen, blancheren, grillen en roken. Er bestaat ook een convenience variant gerookte en gegaarde bospeen van de leuke start-up Knakwortel, te koop bij o.a. Sligro en Hanos.
- Het hotdogbroodje klaarmaken; open snijden en kort grillen.
- Doe de BBQ saus naar wens in een sausdispenser of knijpfles.
Mexican carrotdog
Doe de wortel in het broodje, dan garneren met rode ui in ringen, (oude) kaas, cress naar keuze, tomaat, avocado, jalapeño en BBQ-saus erover doseren. Classic carrotdog
Zuurkool in het broodje verdelen, knakwortel erop, gebakken uitje erover, cress en BBQ-saus verdelen op de carrotdog.French carrotdog
Rode kool heel fijn gesneden in het broodje, wortel erin, maïs erbij, koriander, augurk, rode ui gesnipperd en uiteraard de BBQ-saus erbij.Een keer een andere saus op je carrot dog?
Varieer ook volop met onze Sweet chili dressing (vega, niet vegan) of de Truffelmayonaise (vegan).Kerstdiner voor 150 minderbedeelden door AC
Een mooi initiatief van onze klant AC (Autogrill). Zij organiseerden een Kerstdiner voor 150 minderbedeelden van Amsterdam. Daar hielpen we graag aan mee: Henri sponsorde een deel van het diner.
Terrabites Gezonde kroketten van GRO Holland genomineerd
Leuk nieuws van onze klant GRO Holland. TerraBites, de gezonde kroket van duurzame oesterzwammen van GRO Holland is genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2012. Hiermee sleept GRO voor het tweede achtereenvolgende jaar een nominatie in de wacht!
Erwtensoep - Nu alleen nog maar met Livar
Onze erwtensoep is de beste kant-en-klare soep te koop. Dat vonden we al langer, maar nu hebben we hem nóg lekkerder gemaakt. We hebben gebruiken nu alleen nog maar Livar varkensvlees en spek voor de soep.
Wildseizoen van start
Vorige maand werd officieel het wildseizoen geopend. Maar weertechnisch leek het wel zomer. Nu is het moment om wild weer op de kaart te zetten! En dat hoeven geen ingewikkelde gerechten te zijn. Doe wat inspiratie op met onze recepten!
We hebben een winnaar!
In onze e-mailing hadden we een kleine wedstrijd: onder onze nieuwe twittervolgers verlootten we een kookboek. De prijs is gewonnen door dhr. Zijlstra van Eetcafé de Visserman uit Stavoren.