Nieuws
Vegan gerechten die tijd besparen!
Vega(n) is here to stay, dat is inmiddels wel duidelijk. Steeds meer gasten kiezen voor een vegan lifestyle en als horecaondernemer doe je er goed aan om daar slim op in te spelen. Maar het ontwikkelen van vegan gerechten kost tijd. En laat tijd nou nét iets zijn dat je als chef vaker niet dan wel hebt. Gelukkig heeft Henri het tijdrovende werk voor je uit handen genomen en een ruim assortiment (vegan) producten ontwikkeld. Zo kun jij je gasten heel eenvoudig verrassen met smaakvolle vegan gerechten.
Keukenverlichting
Tijdgebrek staat met stip op nummer één als grootste probleem in de horecakeuken van vandaag. Gelukkig is er tegenwoordig goede convenience op de markt; de producten van Henri brengen ‘verlichting’ in de keuken. Zie het inkopen van convenience als een stukje van je mise-en-place. Op deze manier is de constante kwaliteit en smaak van je gerechten altijd gewaarborgd. Bovendien brengt convenience meer helderheid in je kosten, met een beter rendement en minder waste.
Van chili sin carne tot Indiase korma
Ook voor vegan gerechten kun je slim gebruik maken van convenience. Vegan wordt steeds meer onderdeel van de gewone kaart, dus het is belangrijk om goed te bedenken welke soort gerechten het goed doen voor alle doelgroepen. Denk bijvoorbeeld eens wat verder dan de vega burger en verleid je gasten met een chili sin carne, een bbq-style vegan carrot dog, een kruidige vegetarische curry of ga voor een Indiase korma op je menukaart.
Dé vleesvervanger: Pulled Oats®
Veel vegan producten missen helaas nog wel de voedingswaarden waar specifiek vegetariërs en veganisten behoefte aan hebben, Voeg daarom altijd (plantaardige) eiwitten toe aan je vegan gerechten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van Pulled Oats®, een vleesvervanger op basis van haver en tuinbonen met de bite en structuur van vlees. Ideaal om toe te voegen aan salades, als vulling voor een wrap of in een curry. Om het je gemakkelijk te maken, biedt Henri een aantal mooie eiwitrijke kant-en-klaar producten met Pulled Oats® zoals de vegan Indiase korma en bolognesesaus. Of gerechten met andere vleesvervangers, zoals de Chili Sin Carne met ‘gehackt’ van de Vegetarische Slager, of de Thaise curry met peulvruchten. Zo serveert u eenvoudig een volwaardige én smaakvolle vegan maaltijd aan je gasten.
Bron: Foodyard
Bron: Foodyard
Foto's van Dhr. van Olphen
We hebben een collage gemaakt van foto's Van Harrie van Olphen.
Bekijk de collage NIEUWS! Fred&Ed kindermaaltijden
Samen met Fred & Ed introduceren we 3 kindermaaltijden die leuk, lekker & gezond zijn.
Lees verder Nieuw: Dressings
Henri brengt 8 nieuwe dressings op de markt. Perfect om in een handomdraai een snelle, gezonde salade te presenteren. Dressings dus met natuurlijke ingrediënten, en geen aroma’s of andere onnatuurlijke toevoegingen. Alsof je hem zelf gemaakt hebt… maar dan zonder de tijd die het je kost. Verpakt in een handige 900g hersluitbare knijpfles.
Lees verder Plant-based: Soepen
Een groot deel van onze soepen is plant-based. We maken deze soepen op basis van verse groenten. De soepen zijn allemaal 100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook houden we rekening met het zoutgehalte. Zo is een plant-based soep een lekker én verantwoord tussendoortje voor (school- of bedrijfs)catering of op de menukaart, en ook nog kant-en-klaar geserveerd, zodat het je minimaal tijd achter de kachel kost.
Lees verder Plant-based: Veggie Curry's
Wauw! Henri introduceert drie vegetarische top curry's. De curry's hebben een eigen kruiding en specifieke groenten. Twee van de drie zijn voorzien van peulvruchten, vol proteïne. Zet ze op de kaart als verrassende vegetarische optie, gebruik ze als groentecomponent óf maak er spannende broodjes mee. Of check ons idee: veggie bowls. Dé trend van nu!
Lees verder