Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vegan gerechten die tijd besparen!

Vega(n) is here to stay, dat is inmiddels wel duidelijk. Steeds meer gasten kiezen voor een vegan lifestyle en als horecaondernemer doe je er goed aan om daar slim op in te spelen. Maar het ontwikkelen van vegan gerechten kost tijd. En laat tijd nou nét iets zijn dat je als chef vaker niet dan wel hebt. Gelukkig heeft Henri het tijdrovende werk voor je uit handen genomen en een ruim assortiment (vegan) producten ontwikkeld. Zo kun jij je gasten heel eenvoudig verrassen met smaakvolle vegan gerechten.
 
 


Keukenverlichting

Tijdgebrek staat met stip op nummer één als grootste probleem in de horecakeuken van vandaag. Gelukkig is er tegenwoordig goede convenience op de markt; de producten van Henri brengen ‘verlichting’ in de keuken. Zie het inkopen van convenience als een stukje van je mise-en-place. Op deze manier is de constante kwaliteit en smaak van je gerechten altijd gewaarborgd. Bovendien brengt convenience meer helderheid in je kosten, met een beter rendement en minder waste.

 



Van chili sin carne tot Indiase korma

Ook voor vegan gerechten kun je slim gebruik maken van convenience. Vegan wordt steeds meer onderdeel van de gewone kaart, dus het is belangrijk om goed te bedenken welke soort gerechten het goed doen voor alle doelgroepen. Denk bijvoorbeeld eens wat verder dan de vega burger en verleid je gasten met een chili sin carne, een bbq-style vegan carrot dog, een kruidige vegetarische curry of ga voor een Indiase korma op je menukaart.   
 

Dé vleesvervanger: Pulled Oats®

Veel vegan producten missen helaas nog wel de voedingswaarden waar specifiek vegetariërs en veganisten behoefte aan hebben, Voeg daarom altijd (plantaardige) eiwitten toe aan je vegan gerechten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van Pulled Oats®, een vleesvervanger op basis van haver en tuinbonen met de bite en structuur van vlees. Ideaal om toe te voegen aan salades, als vulling voor een wrap of in een curry. Om het je gemakkelijk te maken, biedt Henri een aantal mooie eiwitrijke kant-en-klaar producten met Pulled Oats® zoals de vegan Indiase korma en bolognesesaus. Of gerechten met andere vleesvervangers, zoals de Chili Sin Carne met ‘gehackt’ van de Vegetarische Slager, of de Thaise curry met peulvruchten. Zo serveert u eenvoudig een volwaardige én smaakvolle vegan maaltijd aan je gasten.

Bron: Foodyard
Nieuw: Parelcouscous
De kant-en-klare couscous met groenten is één van onze best verkopende producten. Niet voor niks: deze kant-en-klare topper is een ideale basis voor salades, maar ook warm erg lekker. En de couscous krijgt er een broertje bij: de Parelcouscous met groenten.
Lees verder

Inspiratie: vega soep
Henri biedt 11 vegetarische soepen. Kant-en-klaar voor gebruik, maar je kan er natuurlijk zelf je eigen draai aan geven. We willen je daarvoor graag inspireren met een paar leuke recepten!
Lees verder

Partner Nationale Week Zonder Vlees
Henri is partner van de Nationale Week Zonder Vlees. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden af en toe een dagje geen vlees te eten. Daarmee bespaar je namelijk een heleboel water, uitstoot aan CO2, dierenleed, etc. En met onze kant-en-klare producten, willen we het je ook makkelijk maken om vegetarische producten op de kaart te zetten.
Lees verder

Henri op het HorecaEvenTT!
Te weinig handjes in de keuken? Wilt u betere marges? Waste terugdringen? HENRI is de kok voor de chef.  We nemen tijdrovend werk uit handen met ons uitgebreide assortiment kant-en-klare soepen, sauzen & maaltijdcomponenten. Kom op de stand kijken hoe Henri u ontzorgt.
 

Lees verder

Tijd voor Hollands Wild
Vanaf dit najaar werkt Henri samen met Hollands Wild als leverancier voor alle Wildgerechten. In onze hazenpeper vanaf nu dus Hollandse haas, en ook de hertenstoof en de wildsoep maken we van en mét Hollands Wild. Een prachtige samenwerking waar we trots op zijn!
Lees verder