Nieuws
Zo maak je effectief gebruik van convenience producten
Tijdgebrek is vandaag de dag probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Lees de tips voor het effectief inzetten van convenience producten en laat je inspireren door onderstaande recepten.
Druk van de keukenbezetting
Wanneer je begint met convenience, is het handig om eerst eens goed naar je menukaart te kijken. Waar zit jouw signatuur? Daar hoeft niets aan te veranderen. Maar waar besteed jij (of je kok) wél onnodig veel tijd aan? Waar halen jullie weinig energie uit? Ga eens na wat je zou kunnen inkopen om de druk van de keukenbezetting af te halen en – het belangrijkste – reken eens goed door wat zelf koken kost. Niet alleen je inkoop, maar óók je waste en de uren die je erin steekt. Vergelijk dat eens met de kosten van een convenience product. Op die manier kun je een slimme en weloverwogen keuze maken tussen convenience producten en gerechten die je volledig zelf bereidt.
Koelverse demi-glace
Voor wie het liefst zelf wil blijven koken, maar toch een beetje hulp van hoge kwaliteit kan gebruiken, is de koelverse, geconcentreerde demi-glace van Henri de ideale oplossing. Deze demi-glace is handig in gebruik en levert een mooier resultaat op dan de poedervariant: een echte aanwinst in de keuken. Bekijk onderstaande recepten en laat je inspireren door de mogelijkheden met deze handige, koelverse demi-glace.
Aziatische eendenborst met 5-spice jus
Ingrediënten
- Radijsjes
- Eendenborst
- 5 Spice
- Bimi
- Henri Demi glace
- Crazy pea cress
Bereiding
Snijd de radijsjes in plakjes van 1 milimeter dik op de mandoline en leg ze in (gebruik een mengsel van water, azijn, zout en suiker)
Snijd de eendenborst in, bak deze uit op de vetlaag, portioneer en breng op smaak met de 5 spice.
Blancheer de bimi.
Leg de radijsjes dakpansgewijs op elkaar op een bord. Dep de plakjes eventueel een beetje droog.
Maak de demi glace 1:1 aan en voeg naar smaak een beetje 5-spice toe.
Leg de eendenborst haaks op het bord met de bimi en de crazy pea ernaast. Schep de jus naast of over de eend. Lak naar eigen smaak de eend ook nog af met een beetje van de jus.
Runderhaas in rodewijnsaus
Ingrediënten
- Runderhaas
- Wortel
- Cantharellen
- Aardappel
- Bosui (alleen de onderkant)
- Zeeuws spek
- Zilverui
- Olijfolie
- Rozemarijn
- Henri demi-glace
- Ui
- Rode wijn
- Roomboter
Portioneer de runderhaas, bak de stukken vlees en breng op smaak.
Kook de wortel en breng deze op smaak. Bak de cantharellen in roomboter en breng deze ook op smaak. Steek de aardappels uit en gaar ze, samen met de bosui, in de demi glace.
Bak het Zeeuws spek plat uit.
Konfijt de zilverui in olijfolie met rozemarijn.
Maak van de demi glace een jus 1:1 aan. Fruit een ui aan, blus met een scheut rode wijn en kook tot ? in. Voeg de jus toe. Monteer de saus af met roomboter en voeg naar smaak peper en zout toe.
Bouw van je groenten en het spek een structuur, half rond op het bord. Leg de gebakken runderhaas ernaast en schep de rode wijnsaus erbij.
Bron: Foodyard
Bron: Foodyard
Glutenvrij gemak
Waarschijnlijk hoort u het regelmatig: een gast vraagt naar een glutenvrij gerecht. Een crime in de keuken? Met onze producten hoeft dat helemaal niet! Henri biedt inmiddels namelijk al 67 glutenvrije, kant-en-klare producten.
Henri op de Food Inspiration Days
Aanstaande maandag is het weer zover: de food inspiration days. Ben je er geweest, dan weet je dat dit hét evenement van het jaar is. Wij hebben wat 'cool stuff' voor de bezoekende foodies in petto... wat dat is... blijft nog even geheim. Sterrenchef Gianfranco Chiarini heeft zich in ieder geval volledig uitgeleefd op ons concept. Wat dat concept is, dat gaan we dus niet verklappen.
Nieuwe gerechten deze herfst en winter!
Onze productontwikkeling heeft niet stilgezeten. Dat is mooi, want daardoor hebben we dit seizoen weer een aantal smakelijke nieuwe producten op het menu: de pompoensoep, Surinaamse roti, Marokkaanse kikkererwtensoep, rode wijnsaus en glutenvrije/vegetarische nasi.
De beroemde chef Gianfranco Chiarini bij Henri
Het bruist van de culinaire inspiratie in onze afdeling productontwikkeling. Want met trots kunnen wij melden dat onze afdeling productontwikkeling deze zomer versterkt wordt door de beroemde Italiaanse chef Gianfranco Chiarini. Gedurende 4 maanden zal hij met ons mee in de pannen kijken.
Onze soupier Léon
Wij zijn trots. Trots op onze productontwikkelaar Léon van der Heijden. Hij is namelijk door de voorronden heen van de 'Soupier van het jaar' verkiezing van het Foodinspiration magazine. Hij presenteerde zijn 'Soep with love' voor de kritische jury, geïnspireerd op onze witlofsoep met Livar spek. "Wat je met liefde, toewijding en overgave maakt, dat wordt mooi" aldus Léon.