Menu
Contact met Henri

Nieuws

Zo maak je effectief gebruik van convenience producten

Tijdgebrek is vandaag de dag probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Lees de tips voor het effectief inzetten van convenience producten en laat je inspireren door onderstaande recepten.
 

Druk van de keukenbezetting

Wanneer je begint met convenience, is het handig om eerst eens goed naar je menukaart te kijken. Waar zit jouw signatuur? Daar hoeft niets aan te veranderen. Maar waar besteed jij (of je kok) wél onnodig veel tijd aan? Waar halen jullie weinig energie uit? Ga eens na wat je zou kunnen inkopen om de druk van de keukenbezetting af te halen en – het belangrijkste – reken eens goed door wat zelf koken kost. Niet alleen je inkoop, maar óók je waste en de uren die je erin steekt. Vergelijk dat eens met de kosten van een convenience product. Op die manier kun je een slimme en weloverwogen keuze maken tussen convenience producten en gerechten die je volledig zelf bereidt.

 

Koelverse demi-glace

Voor wie het liefst zelf wil blijven koken, maar toch een beetje hulp van hoge kwaliteit kan gebruiken, is de koelverse, geconcentreerde demi-glace van Henri de ideale oplossing. Deze demi-glace is handig in gebruik en levert een mooier resultaat op dan de poedervariant: een echte aanwinst in de keuken. Bekijk onderstaande recepten en laat je inspireren door de mogelijkheden met deze handige, koelverse demi-glace. 


 

Aziatische eendenborst met 5-spice jus

 
Ingrediënten
  • Radijsjes
  • Eendenborst
  • 5 Spice
  • Bimi
  • Henri Demi glace
  • Crazy pea cress
Bereiding
Snijd de radijsjes in plakjes van 1 milimeter dik op de mandoline en leg ze in (gebruik een mengsel van water, azijn, zout en suiker)
Snijd de eendenborst in, bak deze uit op de vetlaag, portioneer en breng op smaak met de 5 spice.
Blancheer de bimi.
Leg de radijsjes dakpansgewijs op elkaar op een bord. Dep de plakjes eventueel een beetje droog. 
Maak de demi glace 1:1 aan en voeg naar smaak een beetje 5-spice toe.   
Leg de eendenborst haaks op het bord met de bimi en de crazy pea ernaast. Schep de jus naast of over de eend. Lak naar eigen smaak de eend ook nog af met een beetje van de jus.
 
 


Runderhaas in rodewijnsaus

Ingrediënten
  • Runderhaas
  • Wortel
  • Cantharellen
  • Aardappel
  • Bosui (alleen de onderkant)
  • Zeeuws spek
  • Zilverui
  • Olijfolie
  • Rozemarijn
  • Henri demi-glace
  • Ui
  • Rode wijn
  • Roomboter
Bereiding
Portioneer de runderhaas, bak de stukken vlees en breng op smaak.
Kook de wortel en breng deze op smaak. Bak de cantharellen in roomboter en breng deze ook op smaak. Steek de aardappels uit en gaar ze, samen met de bosui, in de demi glace.
Bak het Zeeuws spek plat uit.
Konfijt de zilverui in olijfolie met rozemarijn.
Maak van de demi glace een jus 1:1 aan. Fruit een ui aan, blus met een scheut rode wijn en kook tot ? in. Voeg de jus toe. Monteer de saus af met roomboter en voeg naar smaak peper en zout toe.
Bouw van je groenten en het spek een structuur, half rond op het bord. Leg de gebakken runderhaas ernaast en schep de rode wijnsaus erbij.

Bron: Foodyard
 
Nieuwe zomerprijslijst
Het wordt langzaamaan weer wat warmer: de lente kondigt zich aan. En aangezien wij met het seizoen meekoken, verandert ook onze kaart. Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier direct de prijslijst. 

Lees verder

Nieuwe prijslijst
We hebben per 6 februari onze verkoop adviesprijzen aangepast. Download hier de prijslijst. 

Lees verder

Winterassortiment - update per 25-11
Wij hebben besloten om ons winterassortiment enigszins aan te passen en verder in te krimpen: u kunt hier de laatste versie downloaden. 
Lees verder voor onze uitleg daarvoor

Download het winterassortiment 22/23
Met de komst van de herfst gaan wij naar ons herfst/winterassortiment. Dat betekent dat onze rijkgevulde, stevige erwtensoep er weer is. Maar ook onze pompoensoep en natuurlijk de stamppotten. Én de hazenpeper van gestoofde haas van Hollands Wild. 

Lees verder

Blog: minder waste
Vanaf vandaag start de Verspillingsvrije Week. Niemand wil voedsel verspillen. Niet alleen omdat het geld kost. Je hebt er ook tijd en moeite ingestoken. En buiten dat, het is natuurlijk ook gewoon belangrijk; prettiger voor je geweten en beter voor de planeet. Er zijn best wat oplossingen om je waste tegen te gaan. Naast efficienter werken kan je je creativiteit inzetten. We hebben wat denkrichtingen op een rijtje gezet: doe er je voordeel mee!
Lees verder