Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri & Pulled Oats

Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten. 


Minder vlees

Iedereen weet het inmiddels: de vega(n) trend is here to stay. Het is belangrijk dat we met z’n allen minder vlees gaan eten. Bij Henri is er al jaren de overtuiging je inderdaad minder, maar dan wel béter vlees kunt eten. Daarom heeft het vlees dat we gebruiken Beter Leven sterren en werken we bijvoorbeeld samen met partners als Livar en Eco Fields.

Vega(n)

Maar Henri vindt het ook belangrijk om vega(n) producten te ontwikkelen, die het makkelijker maken een dagje geen vlees te eten. Zowel voor de chef, als voor de gast. Daarom bieden we herkenbare, en vooral lekkere producten, waarbij je het écht niet mist dat er helemaal geen vlees in zit.
 

Pulled Oats

Pulled Oats is een nieuwe vleesvervanger. Het is gemaakt van zuivere Noordse haver, tuinbonen en erwten. Vol eiwitten en alleen maar het goede van de natuur, dus geen toevoegingen en E-nummers. Dit in tegenstelling tot de huidige vleesvervangers uit de markt.
 

Partners

Pulled Oats biedt een naturel product waar je als chef mee aan de slag kunt. Maar Pulled Oats zocht daarnaast naar een partner om ook producten te kunnen bieden, die al helemaal klaar zijn. Zodat ook chefs met minder tijd makkelijker met Pulled Oats kunnen werken. Henri zocht juist naar een eiwitrijke, clean label vleesvervanger om mooie vegetarische/vegan gerechten te maken. Henri maakt namelijk het liefst gerechten met pure ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. En Pulled Oats is helemaal clean label! Daarnaast kan Henri met Pulled Oats ook nog eens een vegetarisch alternatief maken mét een goede voedingswaarde, want Pulled Oats is enorm eiwitrijk. Pulled Oats en Henri hebben dan ook de handen ineen geslagen en twee producten ontwikkeld voor foodservice.

Vegan Bolognesesaus en Indiase korma

Henri brengt twee producten op de markt. Allereerst de bolognesesaus: de traditionele Italiaanse pastasaus in een nieuw jasje. De pastasaus op basis van tomaat wordt naast de Pulled Oats bereid met onder andere aubergine, artisjokken, ui en paprika. Het is een heerlijk frisse saus geworden. Een aantal bedrijven hebben hem al op de menukaart – denk aan de Efteling en IKEA.
Daarnaast is ook de Indiase korma beschikbaar voor foodservice. De kruidige korma wordt gemaakt van o.a. aardappel, pompoen, kokosmelk, ui, doperwten, rozijnen, gember en Pulled Oats. De Pulled Oats geven een mooie structuur aan het gerecht, waardoor je niet eens in de gaten hebt dat je geen vlees eet.

Recept

Natuurlijk kan je de korma met basmatirijst serveren, maar je kan er ook dit leuke flensje mee maken. Klik hier voor het recept.
 

 

Steun Team Henri voor Alpe d'HuZes
Vorig jaar nam Ad van Olphen, onze directeur, deel aan de Alpe d’HuZes. Hij verloor vrienden en familie aan kanker, en besloot voor hen de Alpe d’Huez te trotseren. Om hen te herdenken en te eren, en daarnaast geld op te halen ten behoeve van het KWF. Ons bedrijf steunde zijn prestatie door op en onder de berg te helpen met de catering: zowel met een team van 5 man als met héél veel heerlijks om de sporters en hun supporters te voeden en hen letterlijk energie te geven.
Lees verder

Aspergeproeverij
Wij kijken ze bijna de grond uit. Met het prachtige weer van vorige week hebben we zin in asperges! We willen u graag inspireren met tips en recepten. Dat doen we met een speciale Aspergeproeverij, hier in Drunen, op een steenworp van de aspergebedden. Wilt u erbij zijn?
Lees verder

Buffetcd - korte enquête
Een aantal jaar geleden maakten wij een overzichtelijk calculatieprogramma waarmee u in een handomdraai buffetten calculeert: de buffetcd was geboren. Maar aangezien deze buffetcd ook ouder wordt, is hij toe aan een update. Daarom doen wij nu een onderzoek naar uw wensen. Vult u voor ons even de enquête in? Het kost u maximaal 2 minuten.
 
 
Lees verder

Geschnetzeltes in Michelin Style
Kleur! Wat een knaller van een gerecht! Chef Chiarini heeft weer een prachtig gerecht voor ons gecreëerd. Met zoveel kleur moesten we meteen denken aan Carnaval hier. Wat ziet u terug op het bord? Aardappelpuree en geschnetzeltes van Henri, wintertruffel, chips van cassave, paarse tuinkers, borage-cress, druppels van saffraancoulis, tomatencoulis en basilicum coulis. Dit gerecht zelf maken is dus heel goed te doen!
 
Lees verder

Aspergenieuws!
Vanmorgen namen we even een kijkje bij teler Walter Gubbels uit Helvoirt. Samen met zijn broer Ton runt hij het bedrijf dat voor ons de asperges verzorgt. En hij verzorgt ze zeker! 
Op dit moment gaat de folie over de klaargemaakte aspergebedden. Deze folie zorgt met de zwarte kant naar boven voor meer warmte voor de 'koude grond' asperges. Daar gaan ze van groeien! Straks als de witte kant naar boven gaat, wordt het zonlicht weerkaatst en remt het juist het groeiproces. Deze folie is trouwens heel duurzaam en gaat wel zo'n 10 jaar mee!
 
Bekijk de foto's