Nieuws
Henri & Pulled Oats
Henri ontwikkelde twee prachtige gerechten voor Foodservice met Pulled Oats®: de nieuwe vleesvervanger op basis van haver. Een saus en maaltijdcomponent, die je zo op je menukaart kunt zetten. Producten die je tijdwinst brengen én rendement. Daarnaast zit je hiermee bovenop de vega trend: de producten maken het je makkelijk een vega(n) optie aan te bieden aan je gasten.
Minder vlees
Iedereen weet het inmiddels: de vega(n) trend is here to stay. Het is belangrijk dat we met z’n allen minder vlees gaan eten. Bij Henri is er al jaren de overtuiging je inderdaad minder, maar dan wel béter vlees kunt eten. Daarom heeft het vlees dat we gebruiken Beter Leven sterren en werken we bijvoorbeeld samen met partners als Livar en Eco Fields.Vega(n)
Maar Henri vindt het ook belangrijk om vega(n) producten te ontwikkelen, die het makkelijker maken een dagje geen vlees te eten. Zowel voor de chef, als voor de gast. Daarom bieden we herkenbare, en vooral lekkere producten, waarbij je het écht niet mist dat er helemaal geen vlees in zit.Pulled Oats
Pulled Oats is een nieuwe vleesvervanger. Het is gemaakt van zuivere Noordse haver, tuinbonen en erwten. Vol eiwitten en alleen maar het goede van de natuur, dus geen toevoegingen en E-nummers. Dit in tegenstelling tot de huidige vleesvervangers uit de markt.Partners
Pulled Oats biedt een naturel product waar je als chef mee aan de slag kunt. Maar Pulled Oats zocht daarnaast naar een partner om ook producten te kunnen bieden, die al helemaal klaar zijn. Zodat ook chefs met minder tijd makkelijker met Pulled Oats kunnen werken. Henri zocht juist naar een eiwitrijke, clean label vleesvervanger om mooie vegetarische/vegan gerechten te maken. Henri maakt namelijk het liefst gerechten met pure ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. En Pulled Oats is helemaal clean label! Daarnaast kan Henri met Pulled Oats ook nog eens een vegetarisch alternatief maken mét een goede voedingswaarde, want Pulled Oats is enorm eiwitrijk. Pulled Oats en Henri hebben dan ook de handen ineen geslagen en twee producten ontwikkeld voor foodservice.Vegan Bolognesesaus en Indiase korma
Henri brengt twee producten op de markt. Allereerst de bolognesesaus: de traditionele Italiaanse pastasaus in een nieuw jasje. De pastasaus op basis van tomaat wordt naast de Pulled Oats bereid met onder andere aubergine, artisjokken, ui en paprika. Het is een heerlijk frisse saus geworden. Een aantal bedrijven hebben hem al op de menukaart – denk aan de Efteling en IKEA.Daarnaast is ook de Indiase korma beschikbaar voor foodservice. De kruidige korma wordt gemaakt van o.a. aardappel, pompoen, kokosmelk, ui, doperwten, rozijnen, gember en Pulled Oats. De Pulled Oats geven een mooie structuur aan het gerecht, waardoor je niet eens in de gaten hebt dat je geen vlees eet.
Recept
Natuurlijk kan je de korma met basmatirijst serveren, maar je kan er ook dit leuke flensje mee maken. Klik hier voor het recept.Nieuwe Petit Henri's
Petit Henri: dat is smakelijk gemak per portie. Wellicht kent u ze al, de 'kleintjes van Henri'. Met Petit Henri serveert u elk gewenst moment een maaltijd naar ieders keuze. En scoort u met minimale inspanning optimaal rendement! We hebben drie heerlijke nieuwe Petit Henri maaltijden voor u klaargemaakt: Penne mascarpone, Paella en Spaghetti tonijnbolognese.
Borsjt voor de voedselbank
1 Juni hadden we hoog bezoek in Drunen: de Poolse consul, de burgemeester van de gemeente Heusden, de voorzitter van Voedselbank Den Bosch, de voorzitter van voedselbank Waalwijk en Pater Poels. Zij kwamen de Borsjt proeven: een project van Henri en oprichter Harrie van Olphen sr. samen.
Henri op www.duurzamereten.nl
De website www.duurzamereten.nl geeft inzicht over wat bedrijven doen om hun processen en producten duurzamer te maken. Het is een initiatief van o.a. FNLI, LTO, KHN en de overheid. Ook de duurzame inspanningen van Henri zijn op de site geplaatst.
Open het aspergeseizoen met Henri
U kent hem wellicht al: onze aspergesoep met verse Brabantse asperges. En we hebben onze uiterste best gedaan om deze vóór Pasen al voor u bestelbaar te maken. Die kunt u zó op de kaart zetten. Ook mooi op uw aspergekaart: asperges met de culinaire hollandaisesaus van Henri. Kent u deze heerlijke producten nog niet van ons? Vraag dan gratis een monsterverpakking aan.
Slow food: boeuf stroganoff, bourguignon
Al jaren maken we een fantashtische boeuf stroganoff, boeuf bourguignon en goulash, door iedereen gewaardeerd. Toch heeft dat ons niet belet deze gerechten nog verder te verbeteren. Nu garen we het vlees namelijk op nog maar 70 graden. Gedurende de hele nacht! Het resultaat is nóg malser vlees, met een rijke, volle smaak. Slow food ten top!