Menu
Contact met Henri

Nieuws

Blog: Convenience is de oplossing

Convenience is absoluut een onderdeel van de oplossing van het hashtagpersoneelstekort in de horeca. Felice schreef er deze korte blog over.

Na het weekend zomaar een kleine greep uit de verschillende verhalen van mensen die afgelopen weekend de horeca bezochten. “De kok was ziek en de invaller kon niet, dus de keuken ging dicht. Gelukkig wilde die mevrouw nog een pizza voor ons in de oven doen”, aldus mijn ouders die een hotelletje hadden geboekt. Ik bezocht een recreatieplas met vrienden. “Je ziet gewoon dat ze het niet aankunnen, heb je die rij gezien?” zegt één van mijn vrienden. “En wat je dan krijgt, is echt weinig voor veel geld. Hier gaan wij straks niet eten.” Een collega was in een bungalowpark, waar een nieuwe groep onervaren ‘jonkies’ ingewerkt moest worden. De vaste medewerkers liepen hun benen uit hun lijf én moesten ook nog diverse mensen trainen en opleiden.
 
Het valt niet mee. Eerst corona, nu eindelijk starten, maar zonder personeel.
 
Links en rechts horen we verhalen van koks die uit Griekenland en Spanje gehaald worden, om hier te komen koken. Dat kan een oplossing zijn natuurlijk… Gelukkig zijn er ook mensen die het dichterbij zoeken. Zo dichtbij, dat ze eerst in hun eigen zaak gaan kijken. Waar is efficiency te behalen? Hoeveel koks heb ik eigenlijk écht nodig? En is het nodig dat mijn chef 90 uur draait, en zijn kostbare tijd steekt in het zelf maken van een simpele dressing? Of snel, maar een slechte soep maakt met een poedertje?
 
Convenience is onderdeel van de oplossing van het personeelstekort.
 
Er is zoveel goede convenience op de markt, op allerlei gebieden. Kijk waar je je menukaart slim mee kan inrichten, maar behoudt jouw signatuur.
Schakel je groothandel in, zij denken met je mee. Of bel ons, wij kijken graag naar je menukaart om je te helpen met keuzes. Dat doen we namelijk al meer dan 40 jaar. Henri is namelijk de kok voor de chef. We zijn de helpende hand in de professionele keuken met onze koelverse soepen, sauzen en maaltijden. Alleen van de beste kwaliteit gemaakt. Check ons stappenplan voor werken met conveniece. Of neem contact op met Hans of Rene, onze accountmanagers.
 
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Kemper Kip als beste uit de test

De Consumentenbond heeft verschillende (consumenten) kipfilets getest op versheid, aanwezigheid van de bacteriën ESBL en campylobacter en tot slot het dierenwelzijn. De Bio+ kip, oftewel de kip van Kemper, kwam als beste uit de bus! Een mooi bewijs dat de goede zorg voor het dier ook echt een beter product oplevert.

Lees verder

Snertweer?

Eindelijk écht winter! Schaatsen onderbinden en gáán! En wat is er lekkerder in de koek & zopie dan opwarmen met een stevige kom erwtensoep met Livar spek? Dus verwen uw gasten (of ze nu schaatsen of niet) met een lekkere bak snert. (En check onze koek & zopie actie!)

Lees verder

Proost met Henri op het nieuwe jaar!

Met een Soup Rocks! soepcocktail tijdens de Horecava.

Met soep kunt u alle kanten op. Het is lekker als tussendoortje of bij de lunch. Of goedgevuld als maaltijdsoep. En wij hebben daar nóg een idee aan toegevoegd: De Soepcocktail!

Lees verder

Ons Fortune soupie: Thaise kokossoep met kip

Nieuw en vanaf nu verkrijgbaar: de nieuwe Thaise kokossoep met kip. In Thailand bekend als tom kha kai: een lichtpittige kokossoep met o.a. shii-take, koriander en citroenblad.

Lees verder

Nieuw! Mexicaans gehakt

Dit veelzijdige gerecht presenteerden we op de horecava. Met dit gerecht van lekker veel gehakt, Mexicaanse kruiden en verse groenten kunt u echt alle kanten op.

Lees verder