Menu
Contact met Henri

Nieuws

Blog: Convenience is de oplossing

Convenience is absoluut een onderdeel van de oplossing van het hashtagpersoneelstekort in de horeca. Felice schreef er deze korte blog over.

Na het weekend zomaar een kleine greep uit de verschillende verhalen van mensen die afgelopen weekend de horeca bezochten. “De kok was ziek en de invaller kon niet, dus de keuken ging dicht. Gelukkig wilde die mevrouw nog een pizza voor ons in de oven doen”, aldus mijn ouders die een hotelletje hadden geboekt. Ik bezocht een recreatieplas met vrienden. “Je ziet gewoon dat ze het niet aankunnen, heb je die rij gezien?” zegt één van mijn vrienden. “En wat je dan krijgt, is echt weinig voor veel geld. Hier gaan wij straks niet eten.” Een collega was in een bungalowpark, waar een nieuwe groep onervaren ‘jonkies’ ingewerkt moest worden. De vaste medewerkers liepen hun benen uit hun lijf én moesten ook nog diverse mensen trainen en opleiden.
 
Het valt niet mee. Eerst corona, nu eindelijk starten, maar zonder personeel.
 
Links en rechts horen we verhalen van koks die uit Griekenland en Spanje gehaald worden, om hier te komen koken. Dat kan een oplossing zijn natuurlijk… Gelukkig zijn er ook mensen die het dichterbij zoeken. Zo dichtbij, dat ze eerst in hun eigen zaak gaan kijken. Waar is efficiency te behalen? Hoeveel koks heb ik eigenlijk écht nodig? En is het nodig dat mijn chef 90 uur draait, en zijn kostbare tijd steekt in het zelf maken van een simpele dressing? Of snel, maar een slechte soep maakt met een poedertje?
 
Convenience is onderdeel van de oplossing van het personeelstekort.
 
Er is zoveel goede convenience op de markt, op allerlei gebieden. Kijk waar je je menukaart slim mee kan inrichten, maar behoudt jouw signatuur.
Schakel je groothandel in, zij denken met je mee. Of bel ons, wij kijken graag naar je menukaart om je te helpen met keuzes. Dat doen we namelijk al meer dan 40 jaar. Henri is namelijk de kok voor de chef. We zijn de helpende hand in de professionele keuken met onze koelverse soepen, sauzen en maaltijden. Alleen van de beste kwaliteit gemaakt. Check ons stappenplan voor werken met conveniece. Of neem contact op met Hans of Rene, onze accountmanagers.
 
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Kerstmenu
Inspiratie! Henri heeft voor u een Kerstmenu samengesteld. Hierbij kunt uw gast kiezen uit onze heerlijke wildgerechten. Denk  aan onze klassieke wildsoep of hazenpeper. Maar ook onze vegetarische linzencurry is van de partij. En – wat handig! – u kunt zelf het menu printen en desgewenst door ons aan laten passen. De recepten vindt u hier. Henri, uw helpende hand in de keuken!
Lees verder

WK menutips
In een handomdraai een Oranje dagspecial maken? Check onze supermakkelijke oranje menutips, met als basis Henri gerechten.
Lees verder

Recall Henri éénpersoons kant-en-klaar maaltijden
WAARSCHUWING - HENRI roept éénpersoons kant-en-klaar maaltijden terug. Het betreft de volgende 450g verpakkingen in aluminium schaal, verkocht via DekaMarkt, PicNic, BP tankstations of de Familiebox, met bijbehorende streepjescode:
  • Ajam pangang - 8713041500867
  • Babi ketjap - 8713041500850
  • Couscous Maroccan -8713041500843
  • Hachee met aardappelpuree en rode kool - 8713041500898
  • Kip Mediterraans - 8713041500881
  • Penne carbonara - 8713041500874
Update 21-5: Het gaat om producten met houdbaarheidsdata tot maximaal 30 mei, die gekocht zijn vóór 18 mei 2019. Maaltijden met een langere houdbaarheid, gekocht vanaf 21 mei zijn helemaal in orde!!
Lees verder

Doe mee aan de WK actie!
Doe je al mee aan onze WK actie? Meedoen is simpel, en je maakt kans op een WK buffet voor 20 personen! 
Wat moet je doen?
Lees verder

Download de nieuwe prijslijst!
1 Oktober betekent traditioneel dat u onze winter- en wildgerechten weer kunt bestellen!
Lees verder