Menu
Contact met Henri

Nieuws

Personeelstekort? Ga anders werken!

Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
 

Stappenplan voor meer grip op je tijd


Stap 1: De menukaart

Wanneer je begint met convenience, is het handig om eerst eens goed naar je menukaart te kijken. Waar zit jouw signatuur? Daar hoeft niets aan te veranderen.
Waar besteed jij (of je koks) (te)veel tijd aan, met name in de mise en place? Waar halen jullie weinig energie uit? Zet deze producten op een lijstje.
 

Stap 2: Calculeren

Ga eens na wat van dat lijstje je zou kunnen inkopen om de druk van de keukenbezetting af te halen en – het belangrijkste – reken eens goed door wat zelf koken kost. Niet alleen je inkoop, maar óók je waste én de uren die je erin steekt. In veel keukens wordt er gerekend zonder de uren van het personeel, wat een vertekend beeld geeft van de kostprijs. Vergelijk dat eens met de kosten van een convenience product. Convenience is in vrijwel alle gevallen goedkoper. Op die manier kun je een slimme en weloverwogen keuze maken tussen convenience producten en gerechten die je volledig zelf bereidt. Kom je hier niet helemaal aan uit, trek dan aan de bel. Dat mag bij ons, wij denken graag mee; maar er zijn ook partijen die je hierbij kunnen helpen, zoals InOne en  SmartCuisine.

 

Stap 3: Producten testen

Vraag monsters aan bij leveranciers of je groothandel en ga aan de slag! Ga producten testen met je team. Zijn ze makkelijk te bereiden? Brengt het inderdaad tijdwinst? En het meest bealangrijk: ga proeven. Doe de test bij voorkeur blind. Zo voorkom je keuzes op basis van emotie. Ook hier hebben wij testformulieren voor (die wij zelf intern gebruiken) die je mag gebruiken.

Stap 4: aan de slag!

Maak makkelijke stappenoverzichten van de recepten voor je personeel, het liefst met foto's. Zo is voor iedereen duidelijk hoe een gerecht er uit mag zien en welke stappen erbij komen kijken. Je hebt de controle terug over je tijd én je rendement!

Henri - de kok voor de chef

Natuurlijk kunnen wij je helpen, met elke stap. Wij zijn al sinds 1979 de kok voor de chef! Neem contact op: 0416 375933.

 



Food Hospitality Business Awards
Twaalf bedrijven zijn genomineerd voor de Food Hospitality Business Awards 2012, een initiatief waarbij ziekenhuizen en zorginstellingen producenten beoordelen op prijs/kwaliteit, klantgerichtheid, innovatie en duurzaamheid. Wij zijn daar één van!
Lees verder

Glutenvrij gemak
Waarschijnlijk hoort u het regelmatig: een gast vraagt naar een glutenvrij gerecht. Een crime in de keuken? Met onze producten hoeft dat helemaal niet! Henri biedt inmiddels namelijk al 67 glutenvrije, kant-en-klare producten.
Lees verder

Henri op de Food Inspiration Days
Aanstaande maandag is het weer zover: de food inspiration days. Ben je er geweest, dan weet je dat dit hét evenement van het jaar is. Wij hebben wat 'cool stuff' voor de bezoekende foodies in petto... wat dat is... blijft nog even geheim. Sterrenchef Gianfranco Chiarini heeft zich in ieder geval volledig uitgeleefd op ons concept. Wat dat concept is, dat gaan we dus niet verklappen.
Lees verder

Nieuwe gerechten deze herfst en winter!
Onze productontwikkeling heeft niet stilgezeten. Dat is mooi, want daardoor hebben we dit seizoen weer een aantal smakelijke nieuwe producten op het menu: de pompoensoep, Surinaamse roti, Marokkaanse kikkererwtensoep, rode wijnsaus en glutenvrije/vegetarische nasi.
Lees verder

De beroemde chef Gianfranco Chiarini bij Henri
Het bruist van de culinaire inspiratie in onze afdeling productontwikkeling. Want met trots kunnen wij melden dat onze afdeling productontwikkeling deze zomer versterkt wordt door de beroemde Italiaanse chef Gianfranco Chiarini. Gedurende 4 maanden zal hij met ons mee in de pannen kijken.
Lees verder