Thaise (stijl) kokoscurry (vegan)
Mix van soja- en aduki bonen, sperziebonen en diverse groenten, in een milde kokossaus met citroengras, kurkuma, komijn en gember.
- Henri artikelnummer40819
- Verpakkingseenheid1,4kg
Ingrediënten
De ingrediëntendeclaratie en allergeneninformatie vindt u op deze pagina van PS in Foodservice.Bereidingswijze
Pan: (au bain marie) Gesloten verpakking 50 min. in een pan met heet water leggen en het water tegen de kook aanhouden.
Combisteamer:
- In gesloten verpakking:
(alleen stomen) Oven voorverwarmen op 120°C. Daarna 50 min. op 99°C en 100% stoom.
- In gastronorm schaal:
(convectie en stoom) Overdoen in een rvs schaal. Oven voorverwarmen op 170°C. Daarna gedurende 30 min. verwarmen op 140°C en 100% stoom.
Het verhaal van...
De Thaise curry is mild van smaak. Het is een mix van soja- en aduki bonen, sperziebonen en diverse groenten, in een zachte kokossaus met citroengras, kurkuma, komijn en gember. Aduki bonen zijn écht een superfood. Het zijn roodbruine boontjes, met een witte streep, afkomstig zijn van de klimplant Vigna angularis. Aduki boontjes zijn klein en rond van vorm. Aduki bonen zijn super voedzaam. Ze zijn redelijk goed gevuld met eiwitten, (oplosbare) vezels, kalium, ijzer, magnesium en het essentiële foliumzuur. Ook zijn deze bonen in vergelijking met andere boonsoorten wat makkelijker verteerbaar. Zeker ook een aanrader voor diabetespatiënten gezien ze erg laag zijn in GI-waarden: ze zijn lief voor de bloedsuikerspiegel. In Japan worden Aduki bonen zelfs “de koning der bonen” genoemd vanwege hun heilzame werking op de gezondheid.