Livar Kloostervarkens, Echt
Verantwoord lekkere ingrediënten
Het ontstaan van Livar
Traditionele Nederlandse varkensrassen zoals het steilorig varken, het Friesch varken of het bont varken zijn helaas uitgestorven. Het Limburgs varken, ofwel Livar, is echter weer helemaal terug.
Het Livarvarken wordt gehoed in samenwerking met Abdij


Smaak
Het Livarvlees onderscheidt zich ook qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (normaal varkensvlees verliest al gauw een kwart aan gewicht, Livarvlees slechts acht procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft.
Het unieke samenspel van een melange van granen, unieke rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een bijzonder product. De varkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!
Livar en Henri

Livar en Henri lijken wel voor elkaar gemaakt: goede smaak en een authentiek, eerlijk product - dat sluit exact aan waar we voor staan bij Henri.
Producten van Henri met Livar:
Soepen:
- Bruine bonensoep met Livar scharrelvlees (winterseizoen)
- Erwtensoep met Livar scharrelvlees (winterseizoen)