Menu
Contact met Henri

Horecavaspecial

Nieuwsbrief

Introductie: Oesterzwamsoep

Henri introduceert op de HORECAVA: oesterzwamsoep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost. Kom proeven! En help Henri het recept te perfectioneren. HENRI staat in de nieuwe foodhal, hal 7, stand 459.


Introductie

Henri heeft na de kerstomatensoep van overgebleven kerstomaatjes een nieuwe duurzame soep:  oesterzwamsoep. Gemaakt met GRO oesterzwammen. Op dit moment wordt de soep nog uitontwikkeld. Bezoekers van de horecava kunnen meedenken over de receptuur en actief meehelpen om de soep te perfectioneren. Per 1 april is hij straks te bestellen bij de groothandel.
 



Dubbel duurzaam

Het mooie aan deze nieuwe soep is dat hij 
eigenlijk dubbel duurzaam is. Niet alleen het teeltproces is duurzaam, maar ook de manier waarmee Henri de soep maakt. In de soep zit, naast de verse oesterzwammen, ook nog een speciaal concentraat van de voeten van de zwammen. Deze worden anders weggegooid bij de teler.
 

Smaakboost

Kevin Roels van Henri bedacht samen met Tim Groot het recept. Kevin ontwikkelde het concentraat. Hij bedacht een ingenieuze manier om de voeten in te koken tot concentraat. “De smaak hiervan is zó sterk, dat met enkele druppels per kop je al een enorme smaakboost krijgt", vertelt Kevin. "En dat dus zonder chemische smaakversterkers, gist of MSG.”

 
GRO: De cirkel is rond

Het verhaal van GRO is sterk, vooral omdat het écht cradle to
 cradle is. De oesterzwammen groeien op koffiedik: afval dus eigenlijk. De paddenstoelen gebruiken het koffiedik als voeding: ze zetten de koffie om tot een smaakvolle zwam. De koffieresten worden opgehaald bij diverse restaurants en cateraars in Nederland. Dit via Deli XL, die met het leveren het koffiedik mee ophaalt. Deze zelfde horeca gebruikt de oesterzwammen weer in hun gerechten. En ze kunnen vanaf nu ook een kant-en-klare soep inkopen. Zo is de cirkel dus rond.
 
 
Wilt u meedenken over de receptuur? Kom dan naar de horecava. Nog geen kaart? Volg dan onze Facebookpagina. Vanaf 3 januari gaan we kaarten verloten! Echt geen tijd om naar Amsterdam te komen? Bel dan voor een monster. U kunt bellen vanaf 9 januari. Vraag even naar Kirsten: 0416-375933.
 

STOOF
Henri brengt een nieuw concept op de Horecava: stoof. Stoere, voedzame stoverijen. Samen delen: sharing is caring. Genieten van slow food. Pak een stoel en schuif bij ons aan.
Lees meer

De lekkerste soep is no waste
Henri is op zoek gegaan naar hoe je de állerlekkerste tomatensoep maakt. Puur natuur en vers bereid. Maar ook tegen een goede prijs. Daarom verdiepten we ons in de keten. De lekkerste, zoete tomaten, met een hoge Brixwaarde, zijn kerstomaatjes. De beste kweker is Looije uit Naaldwijk. Van hun overgebleven kerstomaten, die anders weggegooid zouden worden, maken we nu een soep. Proef hem op de Horecava!
Lees meer