Zomerse editie: de Henri Visspecial
Nieuwsbrief

Recept met Thaise viscurry
Nieuw van Henri: Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars (ASC/MSC gecertificeerd) in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. We maken er een hippe ramenburger mee. Kijk hier voor het recept!
Ramenburger met viscurry

Maak deze hippe ramenburger met de nieuwe Thaise viscurry! (ook leuk als lunchgerecht)
Ingrediënten
Voor 4 'broodjes'
500 gram Ramen
1 Ei
Zwart sesamzaad
Zout
Arachide olie
Vulling, per persoon:
50 gram Thaise Viscurry
1/2 Paksoiblad, geblancheerd
20 gram Wortel, in ragfijne julienne
Beetje Sriracha saus
Koriander
500 gram Ramen
1 Ei
Zwart sesamzaad
Zout
Arachide olie
Vulling, per persoon:
50 gram Thaise Viscurry
1/2 Paksoiblad, geblancheerd
20 gram Wortel, in ragfijne julienne
Beetje Sriracha saus
Koriander
Bereidingswijze
Zet de viscurry vast in de steamer en verwarm deze volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak dan eerst de broodjes. Kook de noodles beetgaar met zout, en mix deze met het sesamzaad, zout en een geklutst ei (of gebruik ongeveer 75 gram gepasteuriseerd ei). Leg een stukje slagersfolie in een uitsteekring en druk hier een beetje van de gekookte noodles in. Leg er nog een stukje folie bovenop. Zet er dan iets zwaars bovenop, bijvoorbeeld een fles wijn, om hem goed aan te drukken.
Na 20 minuten haal je ze uit hun vorm en bak je ze in de olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Als de viscurry warm is, maak je de burger af. Leg op het onderste 'broodje' een lepeltje sriracha en dan de paksoi. Hierop een schep viscurry. Daarop de wortel en wat koriander. Leg het andere broodje er schuin op.
Maak dan eerst de broodjes. Kook de noodles beetgaar met zout, en mix deze met het sesamzaad, zout en een geklutst ei (of gebruik ongeveer 75 gram gepasteuriseerd ei). Leg een stukje slagersfolie in een uitsteekring en druk hier een beetje van de gekookte noodles in. Leg er nog een stukje folie bovenop. Zet er dan iets zwaars bovenop, bijvoorbeeld een fles wijn, om hem goed aan te drukken.
Na 20 minuten haal je ze uit hun vorm en bak je ze in de olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Als de viscurry warm is, maak je de burger af. Leg op het onderste 'broodje' een lepeltje sriracha en dan de paksoi. Hierop een schep viscurry. Daarop de wortel en wat koriander. Leg het andere broodje er schuin op.
Alle vis is MSC / ASC gecertificeerd
Alle vis van Henri is duurzaam gekweekt of gevangen. We werken daarvoor samen met Vishandel Jan van As. Deze vishandel kent u wellicht ook: zij leveren namelijk vooral aan de Nederlandse horeca. En nu ook aan Henri! Alle vis die Jan van As aan ons levert, is MSC of ASC gecertificeerd. Wat houdt dan nu eigenlijk in?
Lees meer Proef de zomer: zomerse dagmenutips!
Met dit weer heeft u wellicht weinig gasten die hachee of een lekkere kop soep bestellen. Waarschijnlijk kunt u ze meer enthousiast krijgen voor een zomerse paella, een vispannetje of een lekkere salade. Uw gasten hebben zin in lichte gerechten, en vis is bij uitstek een licht verteerbare optie. In het kader van het zomermenu: een aantal zonnige menutips & recepten!
Lees meer