Menu
Contact met Henri

Zomerse editie: de Henri Visspecial

Nieuwsbrief

Alle vis is MSC / ASC gecertificeerd

Alle vis van Henri is duurzaam gekweekt of gevangen. We werken daarvoor samen met Vishandel Jan van As. Deze vishandel kent u wellicht ook: zij leveren namelijk vooral aan de Nederlandse horeca. En nu ook aan Henri! Alle vis die Jan van As aan ons levert, is MSC of ASC gecertificeerd. Wat houdt dan nu eigenlijk in?

MSC

MSC staat voor Marine Stewardship Council. MSC is een onafhankelijke organisatie die een internationaal erkend milieukeurmerk en certificeringsprogramma heeft ontwikkeld voor duurzame wildvangst visserijen.
Om het MSC-keurmerk te krijgen moet een visserij voldoen aan de MSC-standaard voor duurzaam gevangen vis. Dit is de strengste en meest veelomvattende milieu-standaard voor wildvangstvisserijen die er is. En er moet voldaan worden aan drie principes: het visbestand moet gezond zijn en niet overbevist worden, de visserij mag geen significante negatieve effecten hebben op het ecosysteem en de visserij moet goed beheerd worden.
 

ASC

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council (ASC). ASC is een onafhankelijke internationale non-profit organisatie die een certificeringsprogramma voor verantwoorde viskweek beheert en verder ontwikkelt.
De organisatie is in 2009 opgericht door het WNF en het Initiatief Duurzame Handel. Vis met het ASC-keurmerk komt uit kwekerijen die aantoonbaar goed omgaan met de natuur en richtlijnen naleven op het gebied van sociale omstandigheden voor arbeiders en lokale gemeenschappen. Door vis met het ASC-keurmerk te kiezen weten professionals én consumenten zeker dat ze verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren kopen.


Duurzaam: vis en vlees

Henri is altijd op zoek naar de beste ingrediënten. Bij voorkeur van dichtbij, 100% natuurlijk, duurzaam en zo diervriendelijke mogelijk. Daarom werken we bijvoorbeeld met *** Beter Leven rundvlees van Eco Fields en *** varkensvlees van Livar. En voor vis kiezen we voor MSC/ASC gecertificeerde vis.
Recept met Thaise viscurry
Nieuw van Henri: Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars (ASC/MSC gecertificeerd) in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. We maken er een hippe ramenburger mee. Kijk hier voor het recept!
Lees meer

Proef de zomer: zomerse dagmenutips!
Met dit weer heeft u wellicht weinig gasten die hachee of een lekkere kop soep bestellen. Waarschijnlijk kunt u ze meer enthousiast krijgen voor een zomerse paella, een vispannetje of een lekkere salade. Uw gasten hebben zin in lichte gerechten, en vis is bij uitstek een licht verteerbare optie. In het kader van het zomermenu: een aantal zonnige menutips & recepten!
Lees meer