Menu
Contact met Henri

Zomerse editie: de Henri Visspecial

Nieuwsbrief

Proef de zomer: zomerse dagmenutips!

Met dit weer heeft u wellicht weinig gasten die hachee of een lekkere kop soep bestellen. Waarschijnlijk kunt u ze meer enthousiast krijgen voor een zomerse paella, een vispannetje of een lekkere salade. Uw gasten hebben zin in lichte gerechten, en vis is bij uitstek een licht verteerbare optie. In het kader van het zomermenu: een aantal zonnige menutips & recepten!

Hieronder een aantal tips. Zet ze bijvoorbeeld op de menukaart als 'Gerecht van de dag', 'Zomerspecial' of 'Dagmenu'.

www.henri.nl

Zomerse paella

Verwarm de paella in de steamer volgens de gebruiksaanwijzing. Wok een aantal gamba's. Blancheer een handje zeekraal, of bak deze kort op middelhoog vuur. Voeg 1 portie paella toe aan de pan en bak deze mee. Serveer op een bord met de gamba's.

Vispannetje

Zo simpel kan het zijn: verwarm de Henri Provençaalse vis in de steamer volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de vis in een pannetje en serveer met (dikke) frieten.

www.henri.nl


Bulgursalade met makreel

Snijd een tomaat concasse. Snijd een makreelfilet in stukjes en rode ui in halve ringen. Voeg dit toe aan de bulgur en meng dit met een hand kikkererwten, een scheutje caesardressing en de gesneden tomaat. Maak wat sla aan met wat olijfolie. Leg deze op het bord. Doe de bulgur daar bovenop. Garneer met eetbare bloemen. Het hele recept met de exacte grammages vindt je hier.

Recept met Thaise viscurry
Nieuw van Henri: Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars (ASC/MSC gecertificeerd) in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. We maken er een hippe ramenburger mee. Kijk hier voor het recept!
Lees meer

Alle vis is MSC / ASC gecertificeerd
Alle vis van Henri is duurzaam gekweekt of gevangen. We werken daarvoor samen met Vishandel Jan van As. Deze vishandel kent u wellicht ook: zij leveren namelijk vooral aan de Nederlandse horeca. En nu ook aan Henri! Alle vis die Jan van As aan ons levert, is MSC of ASC gecertificeerd. Wat houdt dan nu eigenlijk in?
Lees meer