Menu
Contact met Henri

Boerenkoolstamppot met vega worst en mosterddragonsaus

www.henri.nl
De klassieke boerenkoolstamppot met een vegetarische worst en een zachte mosterd-dragonsaus. Dat moet je proeven! De ingelegde rode ui zorgt voor een leuk kleureffect.
De saus maak je gemakkelijk met onze beurre blanc.

Ingrediënten

350 gram Boerenkoolstamppot Henri
90 gram Vegetarische worst (bijvoorbeeld planted braadworst)
10 gram Ingelegde rode ui
Verse dragonblaadjes

Mosterd-dragonsaus
45 gram Beurre blanc Henri
5 gram Dragon-mosterd

Ingelegde rode ui
4 rode uien
250 gram water
250 gram azijn
2 eetlepels suiker
peperkorrels, piment of kardemon en steranijs


Bereidingswijze

Maak vooraf de ingelegde rode ui: snijdt de rode ui in dunne plakken. Verwarm de azijn en water in een pannetje en voeg de suiker toe. Laat kort koken totdat de suiker is opgelost. Voeg specerijen toe.
Giet het nog hete vocht op de rode ui en laat afkoelen. Bewaar in een glazen pot of serveer direct.

Maak de mosterd-dragonsaus: verwarm de beurre blanc in een pannetje en voeg de dragonmosterd toe. Roer goed door, zodat de mosterd opgenomen wordt in de saus.

Verwarm de stamppot volgens aanwijzing op de verpakking. Bak de vegetarische worst (bij voorkeur op een grillplaat - zodat je leuke grillstreepjes krijgt).
Serveer de stamppot op een voorverwarmd bord, leg de worst erop. Garneer met ingelegde ui en verse dragonblaadjes.
De saus kun je apart serveren of op het bord.
< terug naar overzicht