Risotto met Paddenstoelen
Een klassieke risotto met paddenstoelen voor bij het diner. Door diverse paddenstoelen te combineren ontstaat een lekkere umami smaak.
Ingrediënten
(Voor 1 persoon)
- 250 gram Henri basis risotto
- 50 gram roomboter
- 30 gram champignons
- 30 gram shiitake
- 30 gram oesterzwam
- 30 gram cantharel gris
- 15 gram ui gesnipperd
- 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 10 gram salad pea
Bereidingswijze
Snijd de ui in blokjes van 10 x 10 mm en bak ze op laag vuur goud geel in de boter. Voeg de in stukjes gesneden paddenstoelen toe en bak mooi beet gaar. Roer intussen de risotto op in een pan, voeg vervolgens de gare paddenstoelen mix toe. Meng alles goed door en proef het geheel af, breng zelf op smaak met peper en zout.
Serveer vervolgens de paddenstoelen risotto in een diep bord, garneer het gerecht met een vers geraspte Parmezaanse kaas en een takje salad pea.
Serveer vervolgens de paddenstoelen risotto in een diep bord, garneer het gerecht met een vers geraspte Parmezaanse kaas en een takje salad pea.