Menu
Contact met Henri

Carpaccio van coquille met een schuim van saffraan

www.henri.nl

Ingrediënten

Henri Beurre blanc
Coquille, in plakjes van 2mm gesneden
Baby courgette, lange linten met behulp van een dunschiller
Doperwten, geblanceerd
Peultjes, geblanceerd in reepjes gesneden of zeekraal
Peterselie
Saffraandraadjes
Kidde + patronen
3 eierdooiers
80g maïzena
bloem

Bereidingswijze

Warm de frituur voor tot 180°C.
 
Warm de beurre blanc op in een sauspan en voeg naar gelang saffraandraadjes toe. Koel het mengsel volledig terug.
 
Maak een tempurabeslag, meng 3 eierdooiers, 80g maïzena en 5dl ijskoud water kort. 
Klontjes zijn niet erg!
 
Leg de schijfjes coquille op een bord, licht overlappend zoals een carpaccio. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Leg hierop de gesneden peultjes in een soort nestje. Vorm van de courgettelinten een balletje en leg deze in het nestje van de peulen. Leg de doperwten rondom de carpaccio neer.
Doe de saffraansaus in de kidde en spuit 
toefjes rondom het product.
 
Haal de bladpeterselie door de bloem, door het tempurabeslag en laat in het frituurvet zakken. (niet te veel tegelijk, dan koelt het vet te ver af)
Laat de tempura uitlekken op keukenpapier.
 
Schik de tempura in het bolletje van courgettelinten.
< terug naar overzicht