Nieuws
Eco gastronomie met de helpende hand van HENRI!
Ook staan dit najaar onder andere op de kaart: stamppotten met lage foodmiles, erwtensoep met Livar scharrelvlees en de Livar stoverij. En allemaal staan ze stuk voor stuk voor genieten, mét respect voor mens, dier en milieu.
We zoomen in op de witlofsoep
Een romige soep met verse witlof, stukjes appel en Livar spek. De Hollandse keuken met een leuke twist. De witlof koopt Henri in het eigen dorp bij teler Ron Vissers, slechts 3 km. verderop. Deze rijke groente groeit daar in het donker op een soort waterbedden. Na het oogsten wordt de witlof bij Toptuin gesneden en verdwijnt nog dezelfde dag in de pan bij Henri. Het Livar spek komt van het Limburgs kloostervarken en wordt op houtkrullen gerookt. Henri bakt de spek nog even uit, voordat deze aan de soep wordt toegevoegd. De spek maakt de soep helemaal af!
Deze soep is niet alleen bereid met pure, verse ingrediënten – maar kent dus ook nog eens zeer lage foodmiles!
Klik hier voor meer informatie over de witlofsoep.
Liever een ander buffet? We hebben nog drie opties voor u!
Convenience en culinary art. Een tegenstelling? Zeker niet! Elke maand leeft Gianfranco Chiarini zich uit met één van onze gerechten. Voor deze foto is Gianfranco geïnspireerd door onze stragnoffsaus. Hij demonteerde de saus tot de ingrediënten, en componeerde er een gerecht van met Eco Fields kalfsvlees.