Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vierkantsverwaarding: van kop tot staart

Respect voor dier en milieu. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Henri en Eco Fields. Henri maakt culinaire kant-en-klare gerechten. Met alleen de beste ingrediënten - bijvoorbeeld van het biologische vlees van de Veluwse runderen van Eco Fields. Gezamenlijk zochten wij naar een ideale vierkantsverwaarding van het dier: het optimale gebruik van kop tot staart.

Teun Gundelach van Eco Fields legt uit wat vierkantsverwaarding inhoudt: "De reguliere delen zoals de haas en de entrecôte worden voornamelijk verkocht aan de horeca en de speciale slagers. Henri verwaardt vooral de minder courante delen, zoals de nek. Prachtig vlees voor bijvoorbeeld voor de hachee. Hierdoor zorgen we gezamenlijk voor de vierkantsverwaarding: het hele dier wordt nuttig gebruikt."

Bekijk hieronder het Youtube filmpje:

 
Gerechten van Henri met Eco Fields kalfs- en rundvlees:
·         Kalfsragout
·         Boeuf bourguignon 900g***
·         Boeuf stroganoff 900g*** en 2,5 kg***
·         Hachee 900g
·         Goulash 900g*** en 2,5 kg***
·         Rendang daging
·         Goulashsoep
 
Met gehakt van Eco Fields:
·         Biologische sugo bolognese
·         Chili con carne

Poster
U kent ze waarschijnlijk inmiddels: de wat-zit-waar tekeningen van het Livar varken en het Eco Fields biologisch rund. Wilt u gaan werken met onze gerechten met Eco Fields rundvlees of Livar? Dan hebben we een poster voor u, zodat u de vierkantsverhalen kunt doorvertellen aan uw gast of klant. Hebben? Maak dan nu een afspraak met een van onze accountmanagers, dan neemt hij er één voor u mee.
Kerstdiner voor 150 minderbedeelden door AC

Een mooi initiatief van onze klant AC (Autogrill). Zij organiseerden een Kerstdiner voor 150 minderbedeelden van Amsterdam. Daar hielpen we graag aan mee: Henri sponsorde een deel van het diner.

Lees verder

Terrabites Gezonde kroketten van GRO Holland genomineerd

Leuk nieuws van onze klant GRO Holland. TerraBites, de gezonde kroket van duurzame oesterzwammen van GRO Holland is genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2012. Hiermee sleept GRO voor het tweede achtereenvolgende jaar een nominatie in de wacht!

Lees verder

Erwtensoep - Nu alleen nog maar met Livar
Onze erwtensoep is de beste kant-en-klare soep te koop. Dat vonden we al langer, maar nu hebben we hem nóg lekkerder gemaakt. We hebben gebruiken nu alleen nog maar Livar varkensvlees en spek voor de soep.
Lees verder

Wildseizoen van start
Vorige maand werd officieel het wildseizoen geopend. Maar weertechnisch leek het wel zomer. Nu is het moment om wild weer op de kaart te zetten! En dat hoeven geen ingewikkelde gerechten te zijn. Doe wat inspiratie op met onze recepten!
Lees verder

We hebben een winnaar!
In onze e-mailing hadden we een kleine wedstrijd: onder onze nieuwe twittervolgers verlootten we een kookboek. De prijs is gewonnen door dhr. Zijlstra van Eetcafé de Visserman uit Stavoren.
Lees verder