Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vierkantsverwaarding: van kop tot staart

Respect voor dier en milieu. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Henri en Eco Fields. Henri maakt culinaire kant-en-klare gerechten. Met alleen de beste ingrediënten - bijvoorbeeld van het biologische vlees van de Veluwse runderen van Eco Fields. Gezamenlijk zochten wij naar een ideale vierkantsverwaarding van het dier: het optimale gebruik van kop tot staart.

Teun Gundelach van Eco Fields legt uit wat vierkantsverwaarding inhoudt: "De reguliere delen zoals de haas en de entrecôte worden voornamelijk verkocht aan de horeca en de speciale slagers. Henri verwaardt vooral de minder courante delen, zoals de nek. Prachtig vlees voor bijvoorbeeld voor de hachee. Hierdoor zorgen we gezamenlijk voor de vierkantsverwaarding: het hele dier wordt nuttig gebruikt."

Bekijk hieronder het Youtube filmpje:

 
Gerechten van Henri met Eco Fields kalfs- en rundvlees:
·         Kalfsragout
·         Boeuf bourguignon 900g***
·         Boeuf stroganoff 900g*** en 2,5 kg***
·         Hachee 900g
·         Goulash 900g*** en 2,5 kg***
·         Rendang daging
·         Goulashsoep
 
Met gehakt van Eco Fields:
·         Biologische sugo bolognese
·         Chili con carne

Poster
U kent ze waarschijnlijk inmiddels: de wat-zit-waar tekeningen van het Livar varken en het Eco Fields biologisch rund. Wilt u gaan werken met onze gerechten met Eco Fields rundvlees of Livar? Dan hebben we een poster voor u, zodat u de vierkantsverhalen kunt doorvertellen aan uw gast of klant. Hebben? Maak dan nu een afspraak met een van onze accountmanagers, dan neemt hij er één voor u mee.
Download nu de nieuwe prijslijst!

Inmiddels is Henri weer volop bezig met de voorbereiding van het winterseizoen. Wilt u weten wat wij op vanaf 1 oktober allemaal op onze wintermenukaart hebben staan? Download hier de nieuwe prijslijst of vraag hem aan.

Lees verder

De soep van Henri op Schiphol

Onze eerste echte Henri soepenbar is geopend! Hij is te vinden op Schiphol. Samen met HMShost, cateraar van Schiphol, ontwikkelden we deze prachtige soepenbar. Elke dag kunt u er genieten van drie verse soepen.

Lees verder

Volg ons op Twitter!
Henri volgt de trends op de voet. En wat we tegenkomen, delen we graag met u! Daarom heeft Henri nu ook een Twitteraccount: @HenriBV. Als u zich deze week aanmeldt, maakt u kans op het (streek)kookboek 'Raapsteeltje' van Simone Kroon. We verloten het boek onder de nieuwe followers van deze week!
Lees verder

30.000 euro voor Kika

Wat doe je als in je omgeving een klein meisje van 2 jaar de diagnose leukemie krijgt? Het is moeilijk voor te stellen, maar voor onze collega/directeur Marc van Olphen is dit werkelijkheid geworden. Zijn dochtertje heeft leukemie. Wij wilden haar en haar familie met een aantal collega’s (en familieleden en vrienden van Marc) symbolisch steunen en kracht geven op deze weg.

Lees verder

Henri loopt de Vestingloop voor Pip en Kika

Wat doe je als in je omgeving een klein meisje van 2 jaar de diagnose leukemie krijgt? Het is moeilijk voor te stellen, maar voor onze collega/directeur Marc van Olphen is dit werkelijkheid geworden. Zijn dochtertje Pip heeft leukemie. Wij willen haar en haar familie met een aantal collega’s (en familieleden en vrienden van Marc) symbolisch steunen en kracht geven op deze weg.

Lees verder