Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vierkantsverwaarding: van kop tot staart

Respect voor dier en milieu. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Henri en Eco Fields. Henri maakt culinaire kant-en-klare gerechten. Met alleen de beste ingrediënten - bijvoorbeeld van het biologische vlees van de Veluwse runderen van Eco Fields. Gezamenlijk zochten wij naar een ideale vierkantsverwaarding van het dier: het optimale gebruik van kop tot staart.

Teun Gundelach van Eco Fields legt uit wat vierkantsverwaarding inhoudt: "De reguliere delen zoals de haas en de entrecôte worden voornamelijk verkocht aan de horeca en de speciale slagers. Henri verwaardt vooral de minder courante delen, zoals de nek. Prachtig vlees voor bijvoorbeeld voor de hachee. Hierdoor zorgen we gezamenlijk voor de vierkantsverwaarding: het hele dier wordt nuttig gebruikt."

Bekijk hieronder het Youtube filmpje:

 
Gerechten van Henri met Eco Fields kalfs- en rundvlees:
·         Kalfsragout
·         Boeuf bourguignon 900g***
·         Boeuf stroganoff 900g*** en 2,5 kg***
·         Hachee 900g
·         Goulash 900g*** en 2,5 kg***
·         Rendang daging
·         Goulashsoep
 
Met gehakt van Eco Fields:
·         Biologische sugo bolognese
·         Chili con carne

Poster
U kent ze waarschijnlijk inmiddels: de wat-zit-waar tekeningen van het Livar varken en het Eco Fields biologisch rund. Wilt u gaan werken met onze gerechten met Eco Fields rundvlees of Livar? Dan hebben we een poster voor u, zodat u de vierkantsverhalen kunt doorvertellen aan uw gast of klant. Hebben? Maak dan nu een afspraak met een van onze accountmanagers, dan neemt hij er één voor u mee.
Nieuw! Linzencurry
Vegetarisch én glutenvrij
Linzen hebben de toekomst. Deze gezonde peulvrucht zit barstensvol goede voedingsstoffen. Linzen bevatten veel vezels, zijn rijk aan eiwitten en vitamine B. En lekker! Vooral in onze nieuwe linzencurry: een kruidig gerecht uit de Indiase keuken. Bovendien is dit gerecht ook nog eens glutenvrij en vegetarisch.
Lees verder

Verse boerenkool oogst staat onder druk!
Bij Henri werken we met ingrediënten van het seizoen. Dat is lekkerder, gezonder en duurzamer. Maar helaas hebben we dan ook te maken met de natuur...
Lees verder

WEBSHOP ???????????????? ???????? ???????????????????? ????????????????????
Het wordt koud...
????
Dat wordt volle bak sneeuw- en misschien ook wel ijspret! Daarom hebben we nu deze actie voor je: nu de erwtensoep voor maar ????,???????? in onze webshop. En met de code KOEKENZOPIE krijg je, bij je snert óók nog eens ???????????????????????? ???????????????????????????????????????? ter waarde van 5,- !!
Lees verder

Henri gaat Hybride
Bij Henri zetten we een belangrijke stap naar een duurzamer voedselsysteem met de introductie van onze nieuwe hybride maaltijdcomponenten. Deze innovatieve lijn combineert de rijke smaken van vlees met plantaardige ingrediënten. Met vier heerlijke nieuwe gerechten laten we zien dat verantwoorde voeding hand in hand gaat met culinair koken.
Lees verder

Verse aspergesoep
We hebben dé lekkerste verse aspergesoep nu ook beschikbaar voor de horeca, in grootverpakking! Handig voor take-away en bezorgen, of voor straks op je kaart. Je bestelt hem vanaf nu bij je horecagroothandel!

Lees verder