Nieuws
Vierkantsverwaarding: van kop tot staart
Respect voor dier en milieu. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Henri en Eco Fields. Henri maakt culinaire kant-en-klare gerechten. Met alleen de beste ingrediënten - bijvoorbeeld van het biologische vlees van de Veluwse runderen van Eco Fields. Gezamenlijk zochten wij naar een ideale vierkantsverwaarding van het dier: het optimale gebruik van kop tot staart.
Teun Gundelach van Eco Fields legt uit wat vierkantsverwaarding inhoudt: "De reguliere delen zoals de haas en de entrecôte worden voornamelijk verkocht aan de horeca en de speciale slagers. Henri verwaardt vooral de minder courante delen, zoals de nek. Prachtig vlees voor bijvoorbeeld voor de hachee. Hierdoor zorgen we gezamenlijk voor de vierkantsverwaarding: het hele dier wordt nuttig gebruikt."
Bekijk hieronder het Youtube filmpje:
Gerechten van Henri met Eco Fields kalfs- en rundvlees:
· Kalfsragout
· Boeuf bourguignon 900g***
· Boeuf stroganoff 900g*** en 2,5 kg***
· Hachee 900g
· Goulash 900g*** en 2,5 kg***
· Rendang daging
· Goulashsoep
Met gehakt van Eco Fields:
· Biologische sugo bolognese
· Chili con carne
Poster
U kent ze waarschijnlijk inmiddels: de wat-zit-waar tekeningen van het Livar varken en het Eco Fields biologisch rund. Wilt u gaan werken met onze gerechten met Eco Fields rundvlees of Livar? Dan hebben we een poster voor u, zodat u de vierkantsverhalen kunt doorvertellen aan uw gast of klant. Hebben? Maak dan nu een afspraak met een van onze accountmanagers, dan neemt hij er één voor u mee.
Nieuwe zomerprijslijst
Het wordt langzaamaan weer wat warmer: de lente kondigt zich aan. En aangezien wij met het seizoen meekoken, verandert ook onze kaart. Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier direct de prijslijst.
Lees verder Nieuwe prijslijst
Lees verder Winterassortiment - update per 25-11
Wij hebben besloten om ons winterassortiment enigszins aan te passen en verder in te krimpen: u kunt hier de laatste versie downloaden.
Lees verder voor onze uitleg daarvoor Download het winterassortiment 22/23
Met de komst van de herfst gaan wij naar ons herfst/winterassortiment. Dat betekent dat onze rijkgevulde, stevige erwtensoep er weer is. Maar ook onze pompoensoep en natuurlijk de stamppotten. Én de hazenpeper van gestoofde haas van Hollands Wild.
Blog: minder waste
Vanaf vandaag start de Verspillingsvrije Week. Niemand wil voedsel verspillen. Niet alleen omdat het geld kost. Je hebt er ook tijd en moeite ingestoken. En buiten dat, het is natuurlijk ook gewoon belangrijk; prettiger voor je geweten en beter voor de planeet. Er zijn best wat oplossingen om je waste tegen te gaan. Naast efficienter werken kan je je creativiteit inzetten. We hebben wat denkrichtingen op een rijtje gezet: doe er je voordeel mee!
Lees verder