Nieuws
Kerstmenu 2016
We hebben een suggestie voor een Kerstmenu gemaakt. De basis van de Kerstgerechten zijn onze kant-en-klare soepen en maaltijden. Met een paar kleine handelingen maakt u er een verrassend Kerstmenu van, waarmee u uw gast kunt verwennen. Ideaal voor catering, een grote partij of bijvoorbeeld voor een personeelsdiner. Maar ook handig in de zorg voor een Kerstdiner van bewoners en hun familie, of andere gasten.
Onderstaand vind u het complete Kerstmenu. In cursief staan onze gerechten; de rest zijn optionele aanvullingen.
Kerstmenu 2016
Voorgerechten
Wildsoep en croûte
Gebonden, romige soep gevuld met hazen- en hertenvlees, een scheutje port en groenten. Geserveerd op een verrassende wijze: onder bladerdeeg!
Bereiding: Verdun de soep koud. Schep deze in ovenvaste soepkommen, en maak de rand van de kom nat. Leg hierop een plak bladerdeeg en daarop eventueel nog wat sesamzaad. Bak dan de bladerdeeg met kom en al af.
of
Mosterdsoep Brostei (Vegetarisch)
Romige soep met appel, twee soorten mosterd en een scheutje witte wijn, geserveerd in een broodje.
Bereiding: Verdun en verwarm de soep en schep deze vlak voor het serveren in de brostei (een speciaal 'hol' broodje van Carl Siegert).
Tussengerechten
Hertenstoof
Een heerlijke lasagne van hertenstoof en spinazie, gegarneerd met kastanjes.
Bereiding: Deze lasagne maakt u zelf met de hertenstoof van Henri. Maak met verse lasagnebladen lagen, om en om geblancheerde spinazie en de hertenstoof. Bovenop gaat béchamelsaus en kaas. Bak de lasagne verder af in de oven. Garneer met de kastanjes.
of
Bulgur tompouce (Vegetarisch)
Bulgur met groenten en cranberries, gestoomde boerenkool en geitenkaas tussen twee krokante papadums en boerenkoolchips
Bereiding: stoom de boerenkool en laat deze afkoelen. Meng met de bulgur en de geitenkaas. Frituur de papadums. Leg 1 papadum op een bord en hier de bulgursalade op, en daarop de andere papadum. Garneer af met boerenkoolchips (boerenkoolchips.com).
Hoofdgerechten
Hachee met peperkoek en zuurkool
Smakelijk stamppotje van zuurkool en Livar spek en hachee van Eco Fields rundvlees getopt met peperkoekkruimels
Bereiding: Verwarm de hachee en de zuurkool. Bak de peperkoekkruimels krokant in wat olie. Gebruik een ring, schep daar eerst de stamppot in. Daarbovenop de hachee. Vervolgens toppen met de koekkruimels.
Bereiding: Verwarm de hachee en de zuurkool. Bak de peperkoekkruimels krokant in wat olie. Gebruik een ring, schep daar eerst de stamppot in. Daarbovenop de hachee. Vervolgens toppen met de koekkruimels.
of
Hazenpeper met aardappelpuree en kastanjecrumble
In rode wijn gestoofd hazenvlees in een saus met diverse groenten, geserveerd als crumble met kastanje en romige aardappelpuree in een pannetje.
Bereiding: Verwarm de hazenpeper en de aardappelpuree. Voor de kastanjekruimels: Maal de kastanjes fijn, samen met olijfolie, boter en bloem. Schep de hazenpeper het pannetje, hierop de aardappelpuree. dek het geheel af met de kastanje kruimels en bak dit af in een hete oven van ca 180 °C in 15 min.
of
Zalm in beurre blanc met risotto funghi
Zalmfilet in een klassieke botersaus met risotto funghi: een Italiaans rijstgerecht met bospaddenstoelen en verse champignons.
Bereiding: Steek een hele langoustine op een satéstokje en grill deze in de grillpan. Verwarm de risotto en de saus en bak de zalm. Schep een rand van de risotto in het midden van het bord en leg de zalmfilet hierop. Dresseer de saus rond de risotto. Garneer de zalm met de gegrillde langoustine en wat zalmeitjes.
of
Tagliatelle met sugo melanzane met roergebakken spruiten (Vegetarisch)
Pasta met een saus van gestoofde aubergine, spruiten en een pangrattato van ciabatta, knoflook en basilicum.
Bereiding: vewarm de pasta en de saus. Maak de pangrattato: maal de ciabatta in de keukemachine met de knoflook en de basilicum. Bak dit mengsel in wat olijfolie. Laat uitlekken. Serveer de pasta met de saus en de spruiten erbij en maak af met de pangrattato.
Keukenheld: demi glace
De een maakt hem zelf, de ander pakt een pot poeder. Het één kost tijd. De andere optie niet, maar lijkt in de verste verte dan ook niet op een goeie fond. Wist je dat wij hier een perfecte tussenoplossing hebben? Een koelverse en geconcentreerde demi glace. Met de kracht van de fond zoals hij hoort te zijn. Zonder toevoegingen die er niet in horen. Gewoon, een goeie demi glace waar je alle kanten mee op kan.
Lees verder Nieuwe generatie maaltijden
Kost het u teveel tijd om iets speciaal te maken voor die ene veganist? Of wilt u eens iets anders op het kindermenu dan het geijkte - en ongezonde - friet met frikandel? Stapt er zomaar iemand uw zaak binnen met een glutenintolerantie? Of bent u op zoek naar een makkelijke, lekkere en voedzame maaltijd voor uzelf of voor uw personeel? Voor al deze uitdagingen hebben wij een oplossing: onze nieuwe generatie éénpersoons kant-en-klare maaltijden.
Lees verder Thaise groene viscurry
Heerlijk zomers en nieuw in ons assortiment: Thaise groene viscurry. Een licht visgerecht met een milde currysaus met kokosmelk. Ideaal voor op de zomerkaart! Serveer hem als daghap bijvoorbeeld, of in een Oosters buffet als verrassend visgerecht.
Lees verder Hip: de vegan carrotdog
Hét gerecht van deze zomer: vegan carrot hotdogs! Je ziet hem overal: de carrot hotdog. Maar hoe maak je hem op smaak? En origineel? Wij hebben drie verschillende afleidingen voor u gemaakt, met telkens onze vegan BBQ saus als smaakmaker.
Lees verder Vegan Truffelmayonaise
Zoooo lekker! Onze nieuwe vegan truffelmayonaise met échte truffel. Deze mayo is zonder onnodige toevoegingen en op basis van romige, veganistische mayonaise. Gebruik hem op een broodje carpaccio, op een luxe hamburger, als smeersel bij brood, op pizza's, bij salades, etc.
Lees verder