Menu
Contact met Henri

Nieuws

Kerstmenu 2016

We hebben een suggestie voor een Kerstmenu gemaakt. De basis van de Kerstgerechten zijn onze kant-en-klare soepen en maaltijden. Met een paar kleine handelingen maakt u er een verrassend Kerstmenu van, waarmee u uw gast kunt verwennen. Ideaal voor catering, een grote partij of bijvoorbeeld voor een personeelsdiner. Maar ook handig in de zorg voor een Kerstdiner van bewoners en hun familie, of andere gasten.


Onderstaand vind u het complete Kerstmenu. In cursief staan onze gerechten; de rest zijn optionele aanvullingen.

 

Kerstmenu 2016
 


Voorgerechten

 

Wildsoep en croûte

Gebonden, romige soep gevuld met hazen- en hertenvlees, een scheutje port en groenten. Geserveerd op een verrassende wijze: onder bladerdeeg!
Bereiding: Verdun de soep koud. Schep deze in ovenvaste soepkommen, en maak de rand van de kom nat. Leg hierop een plak bladerdeeg en daarop eventueel nog wat sesamzaad. Bak dan de bladerdeeg met kom en al af.
 
of
 

Mosterdsoep Brostei (Vegetarisch)

Romige soep met appel, twee soorten mosterd en een scheutje witte wijn, geserveerd in een broodje.
Bereiding: Verdun en verwarm de soep en schep deze vlak voor het serveren in de brostei (een speciaal 'hol' broodje van Carl Siegert).
 
 

Tussengerechten

 

Hertenstoof

Een heerlijke lasagne van hertenstoof en spinazie, gegarneerd met kastanjes.
Bereiding: Deze lasagne maakt u zelf met de hertenstoof van Henri. Maak met verse lasagnebladen lagen, om en om geblancheerde spinazie en de hertenstoof. Bovenop gaat béchamelsaus en kaas. Bak de lasagne verder af in de oven. Garneer met de kastanjes.
 
of
 

Bulgur tompouce (Vegetarisch)

Bulgur met groenten en cranberries, gestoomde boerenkool en geitenkaas tussen twee krokante papadums en boerenkoolchips 
Bereiding: stoom de boerenkool en laat deze afkoelen. Meng met de bulgur en de geitenkaas. Frituur de papadums. Leg 1 papadum op een bord en hier de bulgursalade op, en daarop de andere papadum. Garneer af met boerenkoolchips (boerenkoolchips.com).

 

Hoofdgerechten

 

Hachee met peperkoek en zuurkool

Smakelijk stamppotje van zuurkool en Livar spek en hachee van Eco Fields rundvlees getopt met peperkoekkruimels
Bereiding: Verwarm de hachee en de zuurkool. Bak de peperkoekkruimels krokant in wat olie. Gebruik een ring, schep daar eerst de stamppot in. Daarbovenop de hachee. Vervolgens toppen met de koekkruimels.
 
of
 

Hazenpeper met aardappelpuree en kastanjecrumble

In rode wijn gestoofd hazenvlees in een saus met diverse groenten, geserveerd als crumble met kastanje en romige aardappelpuree in een pannetje.
Bereiding: Verwarm de hazenpeper en de aardappelpuree. Voor de kastanjekruimels: Maal de kastanjes fijn, samen met olijfolie, boter en bloem. Schep de hazenpeper het pannetje, hierop de aardappelpuree. dek het geheel af met de kastanje kruimels en bak dit af in een hete oven van ca 180 °C in 15 min.
 
of
 

Zalm in beurre blanc met risotto funghi

Zalmfilet in een klassieke botersaus met risotto funghi: een Italiaans rijstgerecht met bospaddenstoelen en verse champignons.
Bereiding: Steek een hele langoustine op een satéstokje en grill deze in de grillpan. Verwarm de risotto en de saus en bak de zalm. Schep een rand van de risotto in het midden van het bord en leg de zalmfilet hierop. Dresseer de saus rond de risotto. Garneer de zalm met de gegrillde langoustine en wat zalmeitjes.
 
of
 

Tagliatelle met sugo melanzane met roergebakken spruiten (Vegetarisch)

Pasta met een saus van gestoofde aubergine, spruiten en een pangrattato van ciabatta, knoflook en basilicum.
Bereiding: vewarm de pasta en de saus. Maak de pangrattato: maal de ciabatta in de keukemachine met de knoflook en de basilicum. Bak dit mengsel in wat olijfolie. Laat uitlekken. Serveer de pasta met de saus en de spruiten erbij en maak af met de pangrattato.
 
 
 
 
Nieuw: Parelcouscous
De kant-en-klare couscous met groenten is één van onze best verkopende producten. Niet voor niks: deze kant-en-klare topper is een ideale basis voor salades, maar ook warm erg lekker. En de couscous krijgt er een broertje bij: de Parelcouscous met groenten.
Lees verder

Inspiratie: vega soep
Henri biedt 11 vegetarische soepen. Kant-en-klaar voor gebruik, maar je kan er natuurlijk zelf je eigen draai aan geven. We willen je daarvoor graag inspireren met een paar leuke recepten!
Lees verder

Partner Nationale Week Zonder Vlees
Henri is partner van de Nationale Week Zonder Vlees. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden af en toe een dagje geen vlees te eten. Daarmee bespaar je namelijk een heleboel water, uitstoot aan CO2, dierenleed, etc. En met onze kant-en-klare producten, willen we het je ook makkelijk maken om vegetarische producten op de kaart te zetten.
Lees verder

Henri op het HorecaEvenTT!
Te weinig handjes in de keuken? Wilt u betere marges? Waste terugdringen? HENRI is de kok voor de chef.  We nemen tijdrovend werk uit handen met ons uitgebreide assortiment kant-en-klare soepen, sauzen & maaltijdcomponenten. Kom op de stand kijken hoe Henri u ontzorgt.
 

Lees verder

Tijd voor Hollands Wild
Vanaf dit najaar werkt Henri samen met Hollands Wild als leverancier voor alle Wildgerechten. In onze hazenpeper vanaf nu dus Hollandse haas, en ook de hertenstoof en de wildsoep maken we van en mét Hollands Wild. Een prachtige samenwerking waar we trots op zijn!
Lees verder