Menu
Contact met Henri

Nieuws

De lekkerste soep is No Waste

Henri is op zoek gegaan naar hoe je de állerlekkerste tomatensoep maakt. Puur natuur en vers bereid. Maar ook tegen een goede prijs. Daarom verdiepten we ons in de keten. De lekkerste, zoete tomaten, met een hoge Brixwaarde, zijn kerstomaatjes. De beste kweker is Looije uit Naaldwijk. Van hun overgebleven kerstomaten, die anders weggegooid zouden worden, maken we nu een soep. Zo steunt niet alleen Henri de strijd tegen verspilling - maar ook iedereen die de soep koopt. Henri voegde kruiden, verse groenten en trostomaten toe. Het werd het met recht de lekkerste tomatensoep die kant-en-klaar verkrijgbaar is. Proef hem op de Horecava!
 
 

De Brixwaarde 
De lekkerste tomaten? Maar smaak is toch niet meetbaar? Smaak is inderdaad subjectief. Maar wat we wél kunnen meten, is de Brixwaarde. Deze waarde wordt veel gebruikt in de groentewereld. Kort uitgelegd vertelt de Brixwaarde ons uit hoeveel massa-procent vaste stof een product bestaat. Tomaten met een lage Brixwaarde bestaan dus voor het grootste gedeelte uit vloeistof, of te wel: dit zijn de waterbommen. Hoe hoger de Brixwaarde, hoe beter de kwaliteit en hoe hoger de smaak. De Brixwaarde van de tomaatjes die wij gebruiken schommelt tussen de 9 en 11,5. Vergelijk dat maar eens met 3,5 tot 5,5 voor een ‘gewone’ tomaat.
 
Gezond
Oké, die soep is dus lekker. Maar hij is óók nog eens ontzettend gezond. Als we de tomaat als groente rekenen – officieel is het namelijk een vrucht – komen we op dik 90% groenten die bij ons de soep in 
gaan. Dat betekent dat je met één kop soep meteen je dagelijkse hoeveelheid groenten kan afvinken! En mocht je je afvragen wat die overige 10% is; dat zijn alleen nog verse kruiden, olijfolie en een klein beetje water. Daarmee balanceren we die fantastische smaak mee uit. Geen conserveringsmiddelen, smaak- geur- kleurstoffen, ook geen bindmiddelen, gist of andere smaakversterkers. En zeker geen suiker. Niks, nada. Puur natuur. En een beetje liefde natuurlijk.
 
Verspilling
We vergeten het bijna te vertellen: als je deze soep koopt, ben je ook nog eens goed bezig. 
Henri heeft de samenwerking gezocht met kwaliteitskweker Looije uit Naaldwijk. Het bedrijf kweekt miljoenen toptomaten per jaar, waaronder smaakvolle kleine zoete kerstomaatjes. De tomaatjes moeten aan een groot aantal eisen voldoen om bij de groentespecialist in de winkel te belanden. Niet alle tomaatjes ‘halen hun diploma’. Maar dat wil niet perse zeggen dat ze niet lekker zijn. Henri sorteert de lekkere tomaten eruit, die anders weggegooid zouden worden. Bedenk dat van al het geproduceerde voedsel ter wereld, een derde wordt verspild. Door deze soep te kopen, help je de verspilling tegen te gaan.
En je gasten ook. Iedereen goed bezig – iedereen blij.
 
Prijs
Nu maken wij natuurlijk die soep, en hebben we goede afspraken in de keten kunnen maken. En nu zijn wij toevallig specialist in Convenience en kant-en-klaar. Dus wij hebben makkelijk praten. Maar als je deze soep nu helemaal – ‘from scratch’ zelf gaat maken, dan ben je minimaal 7 euro per liter kwijt – alleen nog maar aan inkoop, de tijd dat je staat te hakken en achter de kachel staat, rekenen we niet eens mee.
Het mooie is dat Henri gemakkelijk de schaal kan aanpassen als de vraag groter wordt. Koken in het groot is wat wij héél goed kunnen namelijk.

Henri Kerstomatensoep
  • Henri artikelnummer20319
  • Verpakkingseenheid3kg
  • Prijs€ 11,94
  • Prijs per kilo€ 3,98 Dat is maar 1 euro per kop inkoop!
  • Verdunningk&k
Check ook het animatiefilmpje:
 

Nieuw! Kaassoep met Mariënwaerdt landgoedkaas
Op het prachtige Landgoed Mariënwaerdt grazen koeien met alle vrijheid en ruimte. Van hun melk wordt heerlijke biologische kaas gemaakt. Henri gebruikt dit romige ingrediënt voor een compleet nieuwe, smakelijke kaassoep.
Lees verder

Nieuw! Oosterse gerechten

Drie smakelijke nieuwkomers uit de Oosterse keuken: malse babi ketjap, vegetarische tjap tjoy en een mooie, in kokosmelk gestoofde rendang daging.

Lees verder

Eco gastronomie met de helpende hand van HENRI!
Genieten van lekker eten met respect voor mens, dier en milieu. Dat is eco-gastronomie. Henri heeft steeds meer gerechten in het assortiment die uitstekend samengaan met eco-gastronomie. Nieuw, en helemaal daarop aansluitend, is de witlofsoep met Livar spek.
 
Lees verder

Nieuw van Henri! Livar stoofschotel & Spinaziestamppot

Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van het Livar varken. De varkens mogen naar hartenlust rondwroeten in de kloostertuinen van abdij Lilbosch in Echt. Deze vrijheid doet het varken goed – en ook de smaak. Het prachtige vlees heeft Henri en Livar samen geïnspireerd tot een smakelijke stoofschotel.

Lees verder

E-nieuwsbrief 'Deksels Nieuws'

Sinds kort heeft de 'Aan Tafel' er een digitaal disgenootje bij: 'Deksels Nieuws'. Aan Tafel ontvangt u per post; Deksels Nieuws per e-mail. Deksels nieuws komt vaker uit dan de papieren Aan Tafel. U bent dan ook op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. U hoort als eerste wat er nieuw in het assortiment komt, of er acties zijn of nieuwe recepten.

Lees verder