Henri is op zoek gegaan naar hoe je de állerlekkerste tomatensoep maakt. Puur natuur en vers bereid. Maar ook tegen een goede prijs. Daarom verdiepten we ons in de keten. De lekkerste, zoete tomaten, met een hoge Brixwaarde, zijn kerstomaatjes. De beste kweker is Looije uit Naaldwijk. Van hun overgebleven kerstomaten, die anders weggegooid zouden worden, maken we nu een soep. Zo steunt niet alleen Henri de strijd tegen verspilling - maar ook iedereen die de soep koopt. Henri voegde kruiden, verse groenten en trostomaten toe. Het werd het met recht de lekkerste tomatensoep die kant-en-klaar verkrijgbaar is. Proef hem op de Horecava!
De Brixwaarde
De lekkerste tomaten? Maar smaak is toch niet meetbaar? Smaak is inderdaad subjectief. Maar wat we wél kunnen meten, is de Brixwaarde. Deze waarde wordt veel gebruikt in de groentewereld. Kort uitgelegd vertelt de Brixwaarde ons uit hoeveel massa-procent vaste stof een product bestaat. Tomaten met een lage Brixwaarde bestaan dus voor het grootste gedeelte uit vloeistof, of te wel: dit zijn de waterbommen. Hoe hoger de Brixwaarde, hoe beter de kwaliteit en hoe hoger de smaak. De Brixwaarde van de tomaatjes die wij gebruiken schommelt tussen de 9 en 11,5. Vergelijk dat maar eens met 3,5 tot 5,5 voor een ‘gewone’ tomaat.
Gezond
Oké, die soep is dus lekker. Maar hij is óók nog eens ontzettend gezond. Als we de tomaat als groente rekenen – officieel is het namelijk een vrucht – komen we op dik 90% groenten die bij ons de soep in
gaan. Dat betekent dat je met één kop soep meteen je dagelijkse hoeveelheid groenten kan afvinken! En mocht je je afvragen wat die overige 10% is; dat zijn alleen nog verse kruiden, olijfolie en een klein beetje water. Daarmee balanceren we die fantastische smaak mee uit. Geen conserveringsmiddelen, smaak- geur- kleurstoffen, ook geen bindmiddelen, gist of andere smaakversterkers. En zeker geen suiker. Niks, nada. Puur natuur. En een beetje liefde natuurlijk.
Verspilling
We vergeten het bijna te vertellen: als je deze soep koopt, ben je ook nog eens goed bezig.
Henri heeft de samenwerking gezocht met kwaliteitskweker Looije uit Naaldwijk. Het bedrijf kweekt miljoenen toptomaten per jaar, waaronder smaakvolle kleine zoete kerstomaatjes. De tomaatjes moeten aan een groot aantal eisen voldoen om bij de groentespecialist in de winkel te belanden. Niet alle tomaatjes ‘halen hun diploma’. Maar dat wil niet perse zeggen dat ze niet lekker zijn. Henri sorteert de lekkere tomaten eruit, die anders weggegooid zouden worden. Bedenk dat van al het geproduceerde voedsel ter wereld, een derde wordt verspild. Door deze soep te kopen, help je de verspilling tegen te gaan.
En je gasten ook. Iedereen goed bezig – iedereen blij.
Prijs
Nu maken wij natuurlijk die soep, en hebben we goede afspraken in de keten kunnen maken. En nu zijn wij toevallig specialist in Convenience en kant-en-klaar. Dus wij hebben makkelijk praten. Maar als je deze soep nu helemaal – ‘from scratch’ zelf gaat maken, dan ben je minimaal 7 euro per liter kwijt – alleen nog maar aan inkoop, de tijd dat je staat te hakken en achter de kachel staat, rekenen we niet eens mee.
Het mooie is dat Henri gemakkelijk de schaal kan aanpassen als de vraag groter wordt. Koken in het groot is wat wij héél goed kunnen namelijk.
Prijs per kilo€ 3,98 Dat is maar 1 euro per kop inkoop!
Verdunningk&k
Check ook het animatiefilmpje:
Nieuwe Verpakking!
U ziet in één oogopslag wat de voedingswaarden zijn, en of het gerecht vegetarisch of glutenvrij is. En vrolijke, frisse kleuren en afbeeldingen. Voortaan ziet u gemakkelijk hoe u uw Henri gerecht verwarmt - het staat op het etiket. Henri heeft namelijk een nieuwe verpakking!
We kunnen niet allemaal naar Zuid-Afrika om ons elftal aan te moedigen. Maar een beetje in Zuid-Afrikaanse sferen komen, kan natuurlijk wel. Henri helpt daarbij met Bobotie, een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht. Met o.a. rundergehakt, sperziebonen, pompoen, kerrie en citroenblad. Serveer bijv. Pita Bobotie, voor maar €1,70 inkoop per portie!
Nieuw: Paella en Chili con carne in 900 grams verpakking
Onze bekende - en alom geliefde - paella en chili con carne zijn er nu ook in een gemakkelijke 900 grams verpakking. Ideaal voor gebruik in de zorg of om snel te kunnen schakelen in de horeca. Omdat de verpakkingen klein zijn, regenereert u ze in een oogwenk en serveert u binnen mum van tijd een overheerlijk gerecht.
In de Brabantse aardappelsoep is de ‘gewone’ spek vervangen door het smakelijke, op houtkrullen gerookt Livar spek. Het vlees is rijper en doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak.