Nieuws
Zo maak je effectief gebruik van convenience producten
Tijdgebrek is vandaag de dag probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Lees de tips voor het effectief inzetten van convenience producten en laat je inspireren door onderstaande recepten.
Druk van de keukenbezetting
Wanneer je begint met convenience, is het handig om eerst eens goed naar je menukaart te kijken. Waar zit jouw signatuur? Daar hoeft niets aan te veranderen. Maar waar besteed jij (of je kok) wél onnodig veel tijd aan? Waar halen jullie weinig energie uit? Ga eens na wat je zou kunnen inkopen om de druk van de keukenbezetting af te halen en – het belangrijkste – reken eens goed door wat zelf koken kost. Niet alleen je inkoop, maar óók je waste en de uren die je erin steekt. Vergelijk dat eens met de kosten van een convenience product. Op die manier kun je een slimme en weloverwogen keuze maken tussen convenience producten en gerechten die je volledig zelf bereidt.
Koelverse demi-glace
Voor wie het liefst zelf wil blijven koken, maar toch een beetje hulp van hoge kwaliteit kan gebruiken, is de koelverse, geconcentreerde demi-glace van Henri de ideale oplossing. Deze demi-glace is handig in gebruik en levert een mooier resultaat op dan de poedervariant: een echte aanwinst in de keuken. Bekijk onderstaande recepten en laat je inspireren door de mogelijkheden met deze handige, koelverse demi-glace.
Aziatische eendenborst met 5-spice jus
Ingrediënten
- Radijsjes
- Eendenborst
- 5 Spice
- Bimi
- Henri Demi glace
- Crazy pea cress
Bereiding
Snijd de radijsjes in plakjes van 1 milimeter dik op de mandoline en leg ze in (gebruik een mengsel van water, azijn, zout en suiker)
Snijd de eendenborst in, bak deze uit op de vetlaag, portioneer en breng op smaak met de 5 spice.
Blancheer de bimi.
Leg de radijsjes dakpansgewijs op elkaar op een bord. Dep de plakjes eventueel een beetje droog.
Maak de demi glace 1:1 aan en voeg naar smaak een beetje 5-spice toe.
Leg de eendenborst haaks op het bord met de bimi en de crazy pea ernaast. Schep de jus naast of over de eend. Lak naar eigen smaak de eend ook nog af met een beetje van de jus.
Runderhaas in rodewijnsaus
Ingrediënten
- Runderhaas
- Wortel
- Cantharellen
- Aardappel
- Bosui (alleen de onderkant)
- Zeeuws spek
- Zilverui
- Olijfolie
- Rozemarijn
- Henri demi-glace
- Ui
- Rode wijn
- Roomboter
Portioneer de runderhaas, bak de stukken vlees en breng op smaak.
Kook de wortel en breng deze op smaak. Bak de cantharellen in roomboter en breng deze ook op smaak. Steek de aardappels uit en gaar ze, samen met de bosui, in de demi glace.
Bak het Zeeuws spek plat uit.
Konfijt de zilverui in olijfolie met rozemarijn.
Maak van de demi glace een jus 1:1 aan. Fruit een ui aan, blus met een scheut rode wijn en kook tot ? in. Voeg de jus toe. Monteer de saus af met roomboter en voeg naar smaak peper en zout toe.
Bouw van je groenten en het spek een structuur, half rond op het bord. Leg de gebakken runderhaas ernaast en schep de rode wijnsaus erbij.
Bron: Foodyard
Bron: Foodyard
Nieuw, nieuw, nieuw!
Wij laten u graag kennis maken met de voedzame graansoort bulgur, die geweldig cobineert met onze nieuwe, verrassende en vegetarische wortel'gehakt'balletjes.
Lees verder Natuurlijke Lamstajine
Hebt u onze heerlijke Lamsschotel al eens geproefd? Met de unieke smaaksensatie van Polderlam. Lamsvlees dat is grootgebracht door de natuur zelf. 100% natuurlijk en 100% smaak. Polderlammeren grazen op de groene weiden van Nederland en Engeland. De lammeren genieten dagelijks van een grote variatie planten, kruiden en mals gras. Deze gezonde en gevarieerde voeding zorgt voor de unieke smaak van het vlees.
Lees verder HorecaEvenTT 2015
Het jaarlijkse HorecaEvenTT in de TT Hallen in Assen is van start. Van maandag 9 tot en met woensdag 11 februari is Henri van de partij. U gaat toch ook naar dé vakbeurs van het noorden op zoek naar inspiratie, opdoen van nieuwe ideeën en het ontdekken en vooral proeven van nieuwigheden. Ontmoet ons in de Henri stand 2120 en in stand 3400 van Deli XL.
Lees verder Horecava was een feestje
Horecava 2015 is voorbij gevlogen. Alle voorbereidingen resulteerden in een stand die helemaal paste bij Henri. Onze smaakmakers hebben met veel plezier onze gasten geïnspireerd met nieuwe concepten, styling en smaken. We zijn dan ook erg blij met de complimenten die wij ontvingen van onze gasten over de uitstraling van de stand en het lekker eten wat we serveerden. Het was een feestje voor onze gasten, maar ook zeker voor onze smaakmakers.
Lees verder Henri op de Horecava
De Horecava is in volle gang en natuurlijk zijn wij erbij. Bezoek stand 11.628 van Henri. Wij delen graag onze recepten, tips en ideeën. Onze smaakmakers inspireren u met nieuwe concepten, styling en smaken. Proef hoe lekker verantwoord is en beleef Henri.