Nieuws
Zo maak je effectief gebruik van convenience producten
Tijdgebrek is vandaag de dag probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Lees de tips voor het effectief inzetten van convenience producten en laat je inspireren door onderstaande recepten.
Druk van de keukenbezetting
Wanneer je begint met convenience, is het handig om eerst eens goed naar je menukaart te kijken. Waar zit jouw signatuur? Daar hoeft niets aan te veranderen. Maar waar besteed jij (of je kok) wél onnodig veel tijd aan? Waar halen jullie weinig energie uit? Ga eens na wat je zou kunnen inkopen om de druk van de keukenbezetting af te halen en – het belangrijkste – reken eens goed door wat zelf koken kost. Niet alleen je inkoop, maar óók je waste en de uren die je erin steekt. Vergelijk dat eens met de kosten van een convenience product. Op die manier kun je een slimme en weloverwogen keuze maken tussen convenience producten en gerechten die je volledig zelf bereidt.
Koelverse demi-glace
Voor wie het liefst zelf wil blijven koken, maar toch een beetje hulp van hoge kwaliteit kan gebruiken, is de koelverse, geconcentreerde demi-glace van Henri de ideale oplossing. Deze demi-glace is handig in gebruik en levert een mooier resultaat op dan de poedervariant: een echte aanwinst in de keuken. Bekijk onderstaande recepten en laat je inspireren door de mogelijkheden met deze handige, koelverse demi-glace.
Aziatische eendenborst met 5-spice jus
Ingrediënten
- Radijsjes
- Eendenborst
- 5 Spice
- Bimi
- Henri Demi glace
- Crazy pea cress
Bereiding
Snijd de radijsjes in plakjes van 1 milimeter dik op de mandoline en leg ze in (gebruik een mengsel van water, azijn, zout en suiker)
Snijd de eendenborst in, bak deze uit op de vetlaag, portioneer en breng op smaak met de 5 spice.
Blancheer de bimi.
Leg de radijsjes dakpansgewijs op elkaar op een bord. Dep de plakjes eventueel een beetje droog.
Maak de demi glace 1:1 aan en voeg naar smaak een beetje 5-spice toe.
Leg de eendenborst haaks op het bord met de bimi en de crazy pea ernaast. Schep de jus naast of over de eend. Lak naar eigen smaak de eend ook nog af met een beetje van de jus.
Runderhaas in rodewijnsaus
Ingrediënten
- Runderhaas
- Wortel
- Cantharellen
- Aardappel
- Bosui (alleen de onderkant)
- Zeeuws spek
- Zilverui
- Olijfolie
- Rozemarijn
- Henri demi-glace
- Ui
- Rode wijn
- Roomboter
Portioneer de runderhaas, bak de stukken vlees en breng op smaak.
Kook de wortel en breng deze op smaak. Bak de cantharellen in roomboter en breng deze ook op smaak. Steek de aardappels uit en gaar ze, samen met de bosui, in de demi glace.
Bak het Zeeuws spek plat uit.
Konfijt de zilverui in olijfolie met rozemarijn.
Maak van de demi glace een jus 1:1 aan. Fruit een ui aan, blus met een scheut rode wijn en kook tot ? in. Voeg de jus toe. Monteer de saus af met roomboter en voeg naar smaak peper en zout toe.
Bouw van je groenten en het spek een structuur, half rond op het bord. Leg de gebakken runderhaas ernaast en schep de rode wijnsaus erbij.
Bron: Foodyard
Bron: Foodyard
Gaat u voor Kaassoep?
Een kaasplankje op oudejaarsavond? Of kiest u dit jaar voor de heerlijke Kaassoep van Henri? Soep van heerlijke Boer’n Trots Klaver Pikant Kaas van landgoed Kaamps uit Twente, met prei en ui. Dit jaar bracht Henri een bezoek aan boer Herbert van Kaamps Kaas. Hij vertelt over het landgoed en over zijn boerenbedrijf dat prachtige kazen maakt.
Lees verder Culinaire kerstinspiratie
Hebt u het menu voor Kerst al compleet? Henri geeft u graag wat inspiratie. Speciaal voor u is er een heerlijk kerstmenu samengesteld. En om het u nog makkelijker te maken, kunt u het menu zelf printen en desgewenst door ons aan laten passen. Helemaal klaar voor een culinaire kerst!
Lees verder MVO Award voor Henri
Maandagavond 1 december was het zover, de bekendmaking van de Foodservice Awards. Georganiseerd door Misset Horeca in samenwerking met Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en EFMI Business School. Henri was genomineerd in twee categorieën: Vers & Gemak en Maatschappelijk verantwoord ondernemen. De award voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen ging mee naar huis.
Lees verder Henri dubbel genomineerd Foodservice Award
Naast de nominatie in de categorie Vers & Gemak, zijn wij samen met Deli XL en La Place genomineerd voor de nieuwe prijs Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op 1 december worden de winnaars van de Foodservice Awards bekend gemaakt.
Lees verder Henri op de FIdays
Eetbare Reinvented traditions. Of noem ze Hollandse tapas. Inspirerende gerechtjes in een handomdraai bereid, en ook nog gemaakt van duurzame ingrediënten. Henri had een mobiele veldkeuken op de Food inspiration days. Ter plekke werden hippe hapjes bereid. Van langzaam gegaarde gerechten uit de traditionele keuken. Een simpel concept dat overal werkt! Bent u ook op de Food inspiration days geweest? Bent u te gast geweest in onze Henri's Gastro Kitchen? We hebben de recepten voor u van de kleine gerechtjes, en meer over de gave schorten!
Recepten & Schorten